Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare. Care sunt amendamentele aduse de PSD

Proiectul de lege privind aplicabilitatea certificatului verd va intra la vot în Camera Deputaților săptămâna viitoare, iar PSD susţine mai multe amendamente.

05 nov. 2021, 18:07
Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare. Care sunt amendamentele aduse de PSD

PSD vrea să introducă o testare PCR o dată pe lună pentru cei care nu se pot vaccina. În cazul cadrelor medicale, PSD ar vrea ca acestea să fie testate, dar costurile să fie suportate de stat. Măsura ar putea fi introdusă și pentru profesori.

Ei au mai discutat ca în cazul tuturor firmelor să fie obligatoriu certificatul, nu precum în prezent, doar pentru societățile cu peste 50 de angajați.

Senatorii au dezbătut pe 27 octombrie proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, însă acesta a fost respins, mai mulți parlamentari lipsind de la vot. Proiectul merge la Camera Deputaților, care e cameră decizională, potrivit Realitatea.

Proiectul prevede ca certificatul COVID să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac dur la PNL, deşi vrea cu ei la guvernare: „Cred că și Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministru. A impus decizii incoerente”


loading...
Partenerii noștri