CES 2016: Cele mai noi telefoane inteligente şi accesorii prezentate la Las Vegas

Salonul tehnologic Consumer Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, cel mai mare salon de acest fel din lume, le oferă posibilitatea producătorilor de a-și prezenta cele mai noi telefoane inteligente și accesorii pentru acestea, printre care primul smartphone echipat cu procesorul Snapdragon 820 sau noul dispozitiv creat de Fitbit.

08 ian. 2016, 15:56

Fibtit
Compania americană FitBit a prezentat noul său produs pe piața smartwatch-urilor, Fitbit Blaze, un dispozitiv care reușește în egală măsură să îmbine funcțiile caracteristice unui smartwatch cu cele ale unui fitness tracker. Bateria acestui dispozitiv poate asigura funcționarea până la 5 zile după o singură încărcare. În plus, Fitbit Blaze comunică prin Bluetooth cu telefonul de la care poate prelua funcția GPS. Prețul unei smartwatch Fitbit Blaze începe de la aproximativ 200 de dolari.

Letv
Compania chineză Letv a venit la las Vegas cu noul telefon mobil Le Max Pro, dotat cu puternicul procesor Snapdragon 820 — primul telefon din lume dotat cu un astfel de procesor. Deocamdată nu a fost anunțată data la care acest telefon va fi lansat pe piață. O altă tehnologie care va dota în premieră acest telefon este Qualcomm Sense ID ultrasonic fingerprint. Această tehnologie, ce urmează să echipeze terminale de la mai mulți producători în cursul acestui an, este practic un instrument mult mai performant de recunoaștere a amprentei digitale, fiind dotat cu un senzor ce poate opera prin metal și sticlă, eliminând astfel nevoia instalării unui senzor la suprafața dispozitivului. Acest senzor poate fi inclus în ecran sau în carcasa din spate a telefonului. În cazul modelului Le Max Pro acest senzor este ascuns sub 400 de micrometri de metal, pe partea din spate a dispozitivului.

Huawei
Huawei a prezentat la CES telefonul Honor 5X, un smartphone metalic cu funcție de recunoaștere a amprentelor pentru bugetele mai puțin generoase, cu un ecran de 5,5 inch și un procesor de 64-bit octa-core Snapdragon 615, cameră foto de 13 MP în spate și o baterie de 3.000 mAh. La un preț anunțat la doar 199 de dolari, acest telefon reprezintă materializarea strategiei producătorului chinez de a pătrunde pe piața americană a terminalelor accesibile. De asemenea, Huawei a prezentat și noua tabletă MediaPad M2 10.0, care este practic varianta mai mare a tabletei M2 8.0, cu un ecran de 10.1 inch. Punctul forte al acestei tablete este legat de faptul că este dotată cu patru difuzoare care îi conferă o calitate premium a sunetului.

LG
Încă din prima zi a salonului de la Las Vegas, coreenii de la LG au prezentat două noi telefoane din seria K, LG K10 și K7. Aceste telefoane au fost concepute să ofere un look premium la un preț specific telefoanelor din gama de mijloc și au diagonala ecranului de 5,3 și respectiv 5 inch. Deși modul în care arată și finisajele fac parte din clasa premium, producătorul a făcut compromisuri în ceea ce privește echiparea acestor telefoane care funcționează cu procesoare nespectaculoase quadcore între 1,1 și 1,3 GHz. Deocamdată nu au fost anunțate data lansării și prețul acestor două terminale.

Samsung
Samsung, cel mai mare producător de telefoane inteligente din lume, nu a adus la CES 2016 mult-așteptatul model Galaxy S7. În schimb a prezentat un frigider înțesat până la refuz cu tehnologie smart și câteva noi televizoare. În ceea ce privește dispozitivele mobile, Samsung a prezentat o nouă tabletă care funcționează cu sistemul de operare Windows 10, Galaxy TabPro S. Această tabletă are un ecran AMOLED foarte mare, de 12 inch, și se plasează în competiție directă cu Microsoft Surface Pro 4 și Apple iPad Pro. În plus, Galaxy TabPro S este echipată cu un puternic procesor Intel Core M și are o baterie care îi asigură funcționarea timp de peste 10 ore după o singură încărcare.