CES 2019. Cum funcţionează tonomatul care face pâine caldă VIDEO

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 11:01 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 11:01 // Sursa: romaniatv.net

A început cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES Las Vegas, unde au ajuns şi colegii noştri George Buhnici şi Marian Andrei, care ne vor ţine la curent cu cele mai spectaculoase produse şi tehnologii.

Foto: youtube.com

Vorbim azi, de pildă, despre tonomatul care face pâine caldă - aparatul frământă, coace, clientul vine cu banii, iar pita este livrată, scrie stirileprotv.ro.

Se spună că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, care poate să înceapă, de pildă, cu o pâine caldă frământată cu dragoste, cu ajutorul tehnologiei. Acesta este un tonomat care, în loc să vândă băuturi şi dulciuri, oferă pită pe care o face tot el, în patru ore şi jumătate.

Citeşte şi CES 2019: LG şi Samsung vor integra Google Assistant şi Alexa pe televizoare, Sony aduce suport pentru HomeKit şi Air Play 2 VIDEO

George Buhnici: "De ce cred eu că tehnologia aceasta se va vinde ca pâinea caldă? Pentru că face pâine caldă. Pur şi simplu îi pui faină, apă şi drojdie, frământă singură şi apoi trimite la cuptor, după care poţi să cumperi pâinea caldă la automat. Ce poate fi mai simplu? Aluatul ăsta tocmai ce a ieşit de la frământat, acum este rulat. Şi-a luat faina şi face următorul aluat. O tavă este pregătit să-l preia. Asta a fost mai devreme. Între timp dospește şi va continua să stea într-o zonă caldă până când va ajunge în zonă care este coaptă. Iar după coacere ajunge în zona de răcire, unde pâinea se odihneşte şi de unde poate fi cumpărată."

Iar noul an pare să aibă semne bune. Şi aduce tehnologia accesibilă în toate casele, pentru toate aparatele electrocasnice. Orice produs de pe piaţă poate fi adaptat astfel încât să asculte de proprietari prin comenzi vocale cu acest mic aparat.

În acest caz este implementat pe o maşină de spălat.

George Buhnici: "Ne tot auziţi vorbind despre case inteligente, tot felul de electrocasnice, dar când o să le vedem pe acelea accesibile, deştepte. Destul de curând. O variantă este SNIPS. Este un mic modul cu un pic de software, care poate fi instalat în orice fel de aparat electrocasnic. Trebuie să-i spui cu vocea ce vrei să facă şi va merge. De aici înainte, în următorul an-doi, trei, ar trebui să vedem tot mai multe electrocasnice inteligente fără să schimbe preţurile. Modulul de aici costă doar câţiva euro per bucată."

Trecem acum la un alt gadget spectaculos - o vestă care poate salva vieţile bicicliştilor. Pentru că, în caz de accident, se umflă, precum un airbag.

Vesta costa şapte sute de euro şi va ajunge anul acesta pe piaţă. Şi poate fi refolosita după accident.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
27 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H