CES 2019: LG şi Samsung vor integra Google Assistant şi Alexa pe televizoare, Sony aduce suport pentru HomeKit şi Air Play 2 VIDEO

Bătălia inteligențelor artificiale ajunge și la televizoare: giganții coreeni LG Electronics și Samsung au anunțat integrarea Google Assistant și Alexa de la Amazon pe smart tv-urile lor, în vreme ce Sony aduce suport pentru HomeKit și Air Play 2 de la Apple.

08 ian. 2019, 14:37
CES 2019: LG şi Samsung vor integra Google Assistant şi Alexa pe televizoare, Sony aduce suport pentru HomeKit şi Air Play 2 VIDEO

Samsung are deja propriul asistent inteligent Bixby pe televizoarele sale, iar grupul sud-coreean a anunțat ieri chiar și integrarea platformei iTunes și a tehnologiei Air Play 2 de la Apple pe televizoarele sale cu sistemul de operare Tizen OS. Odată cu integrarea Alexa și a Google Assistant, posesorii boxelor inteligente Amazon Echo și Google Home vor putea controla televizoarelor lor prin comenzi vocale. Samsung a adus din nou televizoare Micro LED Samsung a prezentat la CES 2019, un târg de electronice care are loc în aceste zile în Las Vegas, SUA, și un televizor de 75 de inchi cu tehnologia Micro LED, dar și un gigant de 219 inchi.

Citește și Primul smartphone din lume dotat cu cameră foto de 48 MP şi sistem de răcire pe bază de lichid

Tehnologia Micro LED permite luminozitate mare și contrast infinit, similar cu cea OLED, pixelii emițând propria lumină. Spre deosebire de OLED, însă, unde materialele sunt organice, în cazul Micro LED materialele care compun pixelii nu sunt organice, astfel că televizoarele în cauză nu vor suferi de burn in, adică nu vor reține pete și imagini pe fundal. O particularitate a ecranelor Micro LED este că acestea sunt modulare și practic fiecare utilizator poate cumpăra ‘blocuri’ întregi ca la piesele LEGO și să își asambleze un televizor cât dorește de mare. În acest fel se pot realiza televizoare chiar și 8K sau 10K, adică să aibă dimensiuni și rezoluții imense.