CETA: Ambasadorii statelor UE au acceptat compromisul belgian

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au acceptat, joi seară la Bruxelles, compromisul belgian cu privire la acordul de liber-schimb cuprinzător între Uniunea Europeană și Canada (CETA), a anunțat un diplomat european, sub rezerva anonimatului.

27 oct. 2016, 16:48
CETA: Ambasadorii statelor UE au acceptat compromisul belgian

Statele membre își pot da acceptul oficial pentru acord și pentru documentele sale anexe până vineri la miezul nopții (ora 22:00 GMT). ”Noi sperăm ca, după încheierea tuturor procedurilor, să putem spune că UE este gata să semneze CETA”, a adăugat sursa respectivă.

Anterior, premierul belgian Charles Michel a anunțat joi că s-a ajuns la o poziție comună a Belgiei referitoare la CETA. ”În sfârșit am ajuns la un acord între belgieni”, a declarat la rândul său premierul regiunii belgiene Valonia, socialistul Paul Magnette, care se opunea semnării CETA în forma inițială. ”Valonia este extrem de fericită că solicitările noastre s-au putut face auzite”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Belgienii au ajuns la un acord în privinţa CETA. De când dispar vizele pentru români pe destinaţia Canada

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că nu va lua legătura cu premierul canadian Justin Trudeau până la încheierea acestui proces. ”Sunt bucuros pentru veștile bune primite de la premierul Charles Michel. Doar atunci când toate procedurile vor fi finalizate pentru semnarea CETA îl voi contacta pe premierul Justin Trudeau”, a scris Tusk pe contul său de Twitter.


loading...
Partenerii noștri