Cetăţeanul cu votul sau Piratul, printre personajele devenite celebre în Piaţa Universităţii

Piaţa Universităţii creează în aceste zile personaje. Costumaţii inedite, protestatari căţăraţi pe clădiri, vânzători ambulanţi de steaguri şi de covrigi, cu toţii dau culoare şi un aspect pitoresc manifestărilor din centrul Capitalei.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 14:44
Cetăţeanul cu votul sau Piratul, printre personajele devenite celebre în Piaţa Universităţii

Cetăţeanul cu votul

Oamenii din piaţă îi spun „Cetăţeanul cu votul” sau „căţărătorul”, pentru că în fiecare seară se urcă în arcada unei ferestre aflate sub balconul Universităţii. Flutură conştiincios două steaguri

Ceaiul cald

În aburul care se învolbură aprig dintr-o oală mare, protestatarii vin să-şi ia porţia de ceai cald oferit cu generozitate de un coleg de suferinţă. „Hai că-i cald şi e pe gratis!”, îi îmbie bărbatul îmbrăcat în drapelul naţional.

Omul cu steagurile

La colţul clădirii Universităţii, la „fântâni”, un vraf de steaguri se plimbă printre protestatari. Din spatele materialului tricolor răzbate o voce răguşită, care promovează sacadat: „Hai la steaguri, hai la steaguri! Cinci lei steagu’. Cinci lei steagu'”.

Piratul

Unul dintre personajele care animă atmosfera în Piaţa Universităţii, prin simpla lui prezenţă, este cel numit „Piratul”. E în piaţă încă din prima zi.

Omul cu covrigi

Atent la oamenii adunaţi în piaţă, un cetăţean cară o navetă de covrigi. Oamenilor le e foame iar el mai face un ban în plus.