Cetăţeni germani, prinşi cu un autoturism furat în timp ce încercau să ajungă la Varna

Doi cetăţeni germani, soţ şi soţie, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce călătoreau către Varna, în Bulgaria, la bordul unui autoturism furat, la volan aflându-se bărbatul, care nu avea permis de conducere.

RomaniaTV.net
22 iul. 2013, 11:05
Cetăţeni germani, prinşi cu un autoturism furat în timp ce încercau să ajungă la Varna

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, cei doi soţi au încercat să iasă din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, prin punctul de frontieră Ostrov, călătorind cu un autoturism marca Kia Sportage cu numere de Germania, informează Mediafax.

Oamenii legii au mai stabilit că şoferul, cetăţean german în vârstă de 45 de ani, nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În plus, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au mai stabilit că soţia conducătorului auto, pasageră în autoturism, a încheiat un contract de test drive pentru maşină într-o localitate din Germania, în luna iulie, iar din data de 5 iulie autoturismul figura ca fiind furat.

După ce au luat maşina, cei doi soţi au plecat apoi într-o călătorie prin Europa, destinaţia finală fiind oraşul Varna din Bulgaria, unde doreau să-şi petreacă vacanţa.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, iar pe numele celor doi soţi germani au fost întocmite dosare penale pentru furt, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.