Cetăţenii din Los Angeles au votat pentru primirea de refugiaţi sirieni

Comitatul Los Angeles a votat marți în favoarea primirii de refugiați care fug de persecuții, în special originari din Siria, într-un climat politic tensionat în care unii îi acuză că sunt vectori ai terorismului în SUA.

09 dec. 2015, 18:28
Cetăţenii din Los Angeles au votat pentru primirea de refugiaţi sirieni

Consiliul de supervizare al comitatului Los Angeles a decis, cu trei voturi ‘pentru’ și unul ‘împotrivă’, în favoarea primirii de refugiați aflați în căutarea „unei noi vieți pașnice și productive” în acest al doilea cel mai mare oraș american.

Doi membri ai consiliului, Mark Ridley-Thomas și Sheila Kuehl, au recomandat trimiterea unei scrisori președintelui american Barack Obama și congresmenilor pentru a-și exprima sprijinul față de eforturile la nivel federal în vederea sprijinirii refugiaților sirieni care fug de războiul din țara lor. „Vrem să respingem toate vestigiile intoleranței care amenință tot ce are mai bun democrația”, a spus Ridley-Thomas.

Michael Antonovich, care a votat împotrivă, s-a declarat sensibil la dificultățile „unor oameni care au fost strămutați din cauza conflictului sirian”, afirmând în același timp că „procesul actual de verificare a antecedentelor nu protejează” populația americană.

Citeşte şi Germania introduce CARTEA de IDENTITATE pentru imigranţi. Controlul asupra refugiaţilor va fi întărit

În schimb, pentru Mark Ridley-Thomas și Sheila Kuehl, refugiații sirieni „fac obiectivul celor mai stricte forme de verificare în vigoare”. Peste 25 de state din cele 50 câte numără SUA au anunțat că nu vor accepta refugiați sirieni, după atentatele jihadiste care s-au soldat cu 130 de morți la Paris. Partidul Republican, care controlează Congresul, susține această poziție.

După atacul de la San Bernardino care s-a încheiat cu 14 morți la 2 decembrie, candidatul republican la președinție Donald Trump a cerut că musulmanilor să le fie interzis accesul pe teritoriul american.

Președintele Barack Obama consideră această solicitare ca fiind contrară valorilor Americii șu îi acuză pe republicani de isterie. El și-a luat angajamentul ca SUA să primească circa 10.000 de sirieni până la sfârșitul lui 2016.