Cezar Preda: Antonescu să-i spună lui Ponta dacă îi e frică de tensiuni sociale, nu lui Băsescu

Cezar Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că preşedintele interimar Crin Antonescu ar trebui să-i spună premierului Victor Ponta dacă îi este frică de tensiuni sociale şi nu opoziţiei sau preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
05 aug. 2012, 10:48
Cezar Preda: Antonescu să-i spună lui Ponta dacă îi e frică de tensiuni sociale, nu lui Băsescu

„De tensiuni sociale nu se poate face responsabil un om care nu are prin atribuţiile de serviciu pârghii şi putere să schimbe viaţa românilor. Aceasta e atribuţia Executivului. Domnul Antonescu, dacă îi e frică de tensiuni sociale, să i-o spună lui Ponta, nu nouă şi nu preşedintelui ales, Traian Băsescu”, a spus Cezar Preda, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu, potrivit cărora suspendarea şi referendumul de demitere au prevenit izbucnirea unor tensiuni sociale în toamnă.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că protestele din luna ianuarie au fost la un număr de 10-20 de ori mai mic decât îl „umfla” Crin Antonescu.

Preda a precizat că nu se justifică faptul ca un om politic responsabil, care are în mâna sa destinele unei ţări, să pronunţe termeneul „tensiuni sociale” când nu e cazul:

„Antonescu descria scenarii pe care românii nu le au în cap, nu le agrează, românii sunt un popor paşnic. Nu toată lumea trebuie să gândescă cum gândeşte domnul Antonescu şi Dogaru. Lumea e mult mai inteligentă decât gândirea şi decât ceea ce înseamnă tensiune socială în capul, în mintea domnului preşedinte interimar”.

Conform liderului democrat-liberal, prin intoxicarea agenda publice cu această „mascaradă”, cei de la USL încearcă să ascundă faptul că se află la guvernare de mai bine de trei luni şi nu au făcut nimic.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut, sâmbătă, că România risca să înregistreze, în toamnă, violenţe sociale mai grave decât cele de la începutul anului, dacă suspendarea lui Traian Băsescu şi referendumul de demitere nu ar fi avut loc în acest moment.