Cezar Preda: Există o afinitate naturală între PDL şi PNL

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, a declarat, luni, că "nu este un lucru nou pentru nimeni că există o afinitate naturală politică între PDL şi PNL" şi că important este ca Frunzăverde să îi convingă pe anarhiştii şi radicalii din PNL că "România nu se poate construi cum vrea PSD".

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 10:19
Cezar Preda: Există o afinitate naturală între PDL şi PNL

Deputatul Cezar Preda a făcut această precizare după ce a fost întrebat dacă PDL exclude orice colaborare cu PNL.

„Nu este un lucru nou pentru nimeni că există o afinitate naturală, politică între PDL şi PNL. Nu e nevoie să spună Frunzăverde în fiecare zi acest lucru, pentru că noi îl ştim. Important este să-i convingă pe anarhiştii şi radicalii din PNL că România nu se poate construi aşa cum vrea PSD, trăgându-i după ei”, a răspuns Cezar Preda.

Sorin Frunzăverde a fost ales, sâmbătă, la Congresul PNL, în funcţia de vicepreşedinte al PNL, cu o largă majoritate de voturi, fiind înregistrate şi patru voturi „împotrivă” şi nouă abţineri.

Sorin Frunzăverde a anunţat în urmă cu aproape săptămâni că demisionează din PDL şi trece la PNL, urmând să candideze din partea USL pentru un nou mandat la şefia CJ Carş-Severin.

Frunzăverde a declarat că există în PDL figuri politice de care îl leagă o prietenie de 20 de ani şi că „nu este exclus ca alăturări viitoare să refacă o echipă într-o construcţie politică care să însemne ca început PNL”. El a subliniat că PNL este un partid de dreapta şi că de aici se poate construi o dreaptă puternică în România.