Cezar Preda: România, în criză totală 40 de zile. Organizatorii referendumului contestă organizarea

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi că, urmare a deciziei CC, "România va fi în criză totală timp de 40 de zile" şi a apreciat că organizatorii referendumului "şi-au contestat propria organizare".

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 15:21
Cezar Preda: România, în criză totală 40 de zile. Organizatorii referendumului contestă organizarea

Nu comentăm decizia Curţii Constituţionale, putem comenta efectele ei. România va fi în criză totală timp de 40 de zile. Cei care au organizat referendumul şi-au contestat propria organizare. Nu mai există alt responsabil pentru criză decât USL care a organizat şi a contestat organizarea„, a precizat Cezar Preda.

În opinia lui Cezar Preda, „USL nu contestă numai acest referendum care nu i-a ieşit cum a vrut, contestă şi alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare”.

Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În acelaşi timp, Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.