Cezar Preda: Vor fi şi voturi de la PSD la MOŢIUNE. Oltean: Cred că nu avem NICIO ŞANSĂ

Deputatul Cezar Preda, copreședinte al PNL Buzău, susține că 'moțiunea de cenzură este un demers obligatoriu pentru opoziție și cu ocazia votului se va vedea cât de mare este interesul național al tuturor partidelor reprezentate în Parlament'. Totodată, el a spus că, deși social-democrații nu susțin moțiunea, crede că "vor fi și destule voturi de la PSD".

25 sept. 2015, 11:39
Cezar Preda: Vor fi şi voturi de la PSD la MOŢIUNE. Oltean: Cred că nu avem NICIO ŞANSĂ

„Este cea mai simplă moțiune de cenzură depusă în ultimii 25 de ani, era obligatoriu să fie introdusă în momentul în care prim-ministrul a fost trimis în judecată, căci acesta este cel mai important ordonator de credite și nu poate coordona funcția pe care o ocupă în condițiile în care este trimis în judecată pentru infracțiuni care se pliază peste atribuțiunile sale de serviciu”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Cezar Preda.

Citeşte şi: Lovitură pentru PNL: UNPR NU va vota moţiunea de cenzură. REACŢIA liberalilor

Acesta susține că „poziția lui Victor Ponta este pur și simplu este anacronică și este în total dezacord cu ceea ce înseamnă legislația românească”, scrie Agerpres.

„Victor Ponta nu poate să fie prim-ministru al unei țări democrate, să gestioneze fonduri publice, să gestioneze politica fiscală a României, să gestioneze și să gireze lupta împotriva evaziunii fiscale atât timp cât pentru aceste acuzații este trimis în judecată.

În această țară, oricare din cei 300.000 de funcționari publici care îndeplinesc atribuțiunile de serviciu sunt suspendați din funcție în momentul în care sunt trimiși în judecată pentru asemenea infracțiuni”, a mai spus Cezar Preda.

De cealaltă parte, copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri că opoziţia nu are nicio şansă să treacă moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Guvernului Ponta.

„Vreţi să vă spun dinainte rezultatul? Nu vi-l spun. Eu nu vreau să ne îmbătăm cu apă rece. În general, nu m-am îmbătat cu apă rece. (…)

Noi suntem realişti, suntem cu picioarele pe pământ şi încercăm să prezentăm cât mai corect poziţia noastră, cât mai motivat, să-i sensibilizăm pe cei care, în momentul acesta, sunt determinanţi în ce priveşte prezenţa ca premier a lui Victor Ponta sau plecarea lui. Ştim cu toţii cine sunt.

Eu, personal, cred că nu avem nicio şansă, dar să sperăm că până marţi lucrurile mai pot fi schimbate”, a spus Oltean.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: Ar fi un rezultat BUN dacă va trece moţiunea. Suntem UNICI cu un premier trimis în judecată

La rândul său, cel de-al doilea copreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, este de părere că cine nu votează marţea viitoare moţiunea de cenzură „se asociază cu inculpatul Victor Viorel Ponta” şi nu se gândeşte la interesul naţional.

Dolha crede, însă, că, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va cădea la vot, Victor Ponta nu ar mai fi premier după Congresul PSD din cotombrie.