Klaus Iohannis: Ar fi un rezultat BUN dacă va trece moţiunea. Suntem UNICI cu un premier trimis în judecată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ar fi bine dacă moţiunea de cenzură a PNL va trece de Parlament, spunând că suntem "unici, în sensul negativ" cu un premier trimis în judecată.

23 sept. 2015, 09:26
Klaus Iohannis: Ar fi un rezultat BUN dacă va trece moţiunea. Suntem UNICI cu un premier trimis în judecată

PNL a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta, aceasta urmând să fie dezbătută şi votată săptămâna viitoare în plenul comun al Parlamentului.

Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia lui Victor Ponta după ce a fost trimis în judecată de DNA, a spus miercuri că ar fi bine dacă ar trece motiunea de cenzura.

„Avand in vedere ca sunt presedintele Romaniei, nu sunt implicat deloc in motiunea de cenzura şi nici in felul în care se negociază  înrte partide. Dar sigur că ar fi un rezultat bun daca trece motiunea. (…) Nu am discutat aceste chestiuni. Astept ca cei care au in puterea lor să schimbe această situatie nefericita, sa o facă. La asta m-am referit când am spus că trecerea motiunii ar fi un lucru bun. Nu fiindcă aş vrea neapărat să subliniez public că susţin o moţiune a PNL, ci datorită faptului că o motiune  a PNL ar rezolva o problema foarte mare a României: faptul ca România are un prim-ministru trimis in judecată. Suntem unici, în sensul negativ, cu un astfel de prim-ministru”, a spus Klasu Iohannis.

Moțiunea de cenzură „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, inițiată de PNL a fost citită, miercuri, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului. Dezbaterea şi votul vor avea loc săptămâna viitoare, pe 29 septembrie.

PNL a început, miercuri, negocierile pentru susţinerea motiunii. Liderii liberali s-au întâlnit deja cu UDMR, iar în cursul zilei vor avea disucţii şi cu UNPR.N

CITEŞTE ŞI NEGOCIERI PNL-UDMR pentru dărâmarea Guvernului Ponta. Urmează discuţii cu UNPR