CFR Călători a suspendat sau limitat circulaţia trenurilor. Încăsările au scăzut cu peste 80%

CFR Călători a suspendat sau limitat circulația pentru 453 de trenuri, mai exact 43% din totalul de 1.040 de trenuri care circulau zilnic, în urma crizei generate de coronavirus, potrivit datelor furnizate News.ro de Dan Costescu, directorul general al companiei.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 08:43
CFR Călători a suspendat sau limitat circulaţia trenurilor. Încăsările au scăzut cu peste 80%

De asemenea, au fost suplimentate cu vagoane trenurile de navetă pentru a evita aglomerația și pentru a permite accesul în siguranță al cât mai multor călători în tren.

Citește și: CFR Călători suspendă zeci de trenuri, ca urmare a noilor restricţii de circulaţie 

„A fost suspendată sau limitată circulația pentru 453 de trenuri, ceea ce reprezintă 43% din totalul de 1.040 de trenuri care circulau zilnic.  Dintre acestea, 330 sunt trenuri Regio si 123 sunt trenuri InterRegio. Unele trenuri InterRegio au opriri suplimentare pentru a prelua și călătorii din stațiile mai mici. Au fost suplimentate cu vagoane trenurile de navetă pentru a evita aglomerația și pentru a permite accesul în siguranță al cât mai multor călători în tren”, spune Dan Costescu.

În urma situației generate de pandemia de coronavirus și a stării de urgență declarate în România, încăsările CFR au scăzut drastic.

„Asigurăm în continuare legăturile inter regionale și trenurile de navetă pentru ca oamenii să poate merge la muncă, însă încasările noastre au scăzut foarte mult. Suntem undeva la peste 80% mai puține încasări, pe fondul ordonanțelor militare”, a afirmat el.

Schema de vânzare a locurilor în tren a fost schimbată, fiind utilizat principiul „un loc liber, un loc ocupat”, ca urmare a măsurii de distanțare socială.

„Personalul de tren a fost instruit să îndrume călătorii pentru a respecta distanța, la trenurile fără regim de rezervare. Au fost anulate ofertele comerciale care nu se mai justificau în această perioadă și care ar fi generat pierderi companiei. Având în vedere lipsa de predictibilitate indusă de coronavirus a fost limitată la 10 zile achiziția cu anticipație a tichetelor, pentru a evita cheltuielile administrative de restituire, în cazul suspendării de trenuri generată de noi ordonante militare”, a adăugat Costescu.