CFR Călători lansează sistemul prin care biletele se pot plăti online şi direct la controlor

CFR Călători încearcă să vină în rând cu operatorii privați de pe căile ferate din România implementând soluții digitalizate care vin în ajutorul călătorilor.

15 nov. 2022, 17:19
CFR Călători lansează sistemul prin care biletele se pot plăti online şi direct la controlor

Din 15 octombrie, CFR Călători lansează sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren, informează compania, într-un comunicat emis marţi. Anterior, aplicația CFR Călători permitea emiterea de bilete online până la momentul plecării doar pentru 75% dintre garniturile de lung parcurs (InterRegio), 65% la garniturile RegioExpres și 32% pentru trenurile Regio, de scurt parcurs.

Sistemul xSell-mobile permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor. Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători, potrivit Wall-Street.

În plus, sistemul asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare. Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro și prin aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” disponibilă în toate magazinele de aplicații: Google Play, Apple AppStore și Huawei AppGallery.

Citeşte şi: Marius Budăi anunţă că salariul minim va fi mai mare de 3000 de lei. Cine primeşte 200 de lei în plus