CFR Cluj, adversar facil în turul I preliminar al UEFA Champions League

CFR Cluj și-a aflat adversara din turul I preliminar al UEFA Champions League. Campioana României pentru al patrulea an la rând se va duela cu Borac Banja Luka, locul 1 în ultimul sezon din Bosnia-Herţegovina.

15 iun. 2021, 09:08
 CFR Cluj, adversar facil în turul I preliminar al UEFA Champions League

CFR Cluj, adversar facil în turul I preliminar al UEFA Champions League. Campioana României este cap de serie. Borac Banja Luka are un lot evaluat la 5,33 milioane de euro. Almedin Ziljkic (25 de ani), o extremă cu dublă cetățenie, bosniacă și sârbă, e cel mai bine cotat jucător din lot (700.000 de euro, conform Transfermarkt). Bosniecii îl au în lot și pe Goran Zakaric, atacantul care între 2019 și 2020 a evoluat în 10 partide pentru CS Universitatea Craiova, fără să înscrie vreun gol. Acesta e cotat la 600.000 de euro.

 CFR Cluj, adversar facil în turul I preliminar al UEFA Champions League

CFR Cluj putea să joace împotriva uneia dintre:

  • HJK Helsinki – campioana Finlandei are un lot evaluat la 5,5 milioane de euro. Cel mai bine cotat e fundașul dreapta Joel Untersee, 0,5 milioane. O prezență obișnuită în preliminariile UCL, însă n-a mai ajuns în grupe din 1998.
  • Connah’s Quay Nomads (Țara Galilor) – galezii au mai jucat o singură dată în preliminariile Ligii, anul trecut, când au ieșit încă din primul tur. Lot evaluat la 1,79m.
  • Borac Banja Luka (Bosnia) – nu a mai evoluat în preliminariile Ligii din 2011, când a capitulat în al doilea tur. Lot evaluat la 5,33m.
  • Mura (Slovenia) – debutantă în UCL. Lot evaluat la 7,8m.

Turul 1 din UEFA Champions League se va disputa pe 6/7 – 13/14 iulie.UEFA

a stabilit urnele, iar campioana are un culoar bun în primul tur, pornind ca favorită certă indiferent de advesarul pe care-l va întâlni. CFR poate răsuflă ușurată, întrucât a scăpat de trei echipe incomode: Kairat (Kazahstan), Maccabi Haifa (Israel) și Bodo Glimt (Norvegia). CFR și-a tot îmbunătățit în precedenții doi ani coeficientul și atinge în prezent 16,500. În mod normal, dacă în toate campionatele care nu trimit direct echipă în grupe s-ar fi impus favoritele, atunci campioana din Liga 1 ar fi avut statut de favorită doar în turul 1.