CFR Cluj a făcut scor cu campioana Armeniei. Calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Europa

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League la fotbal, după ce a învins-o cu 5-0 (2-0) pe FC Alaşkert, campioana Armeniei, în meciul disputat joi, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al competiţiei.

16 aug. 2018, 13:12
CFR Cluj a făcut scor cu campioana Armeniei. Calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Europa

CFR Cluj şi-a regăsit ritmul, după începutul ezitant de sezon. Retrogradată în Liga Europa, campioana României nu a mai repetat greşelile din meciul cu Malmo şi a trecut la pas de gruparea armeană Alaşkert, scor 7-0 la general.

În această seară, la Cluj, ardelenii s-au impus cu 5-0, cu două goluri marcate în prima repriză şi trei în cea de-a doua. Scorul a fost deschis de Culio, în mintul 19, din penalty, dar reuşita care a atras atenţia a fost cea a lui Omrani, din prelungirile primei reprize. Golul francezului a fost unul dintre cele mai frumoase ale serii de Europa League. După pauză ardelenii au continuat în ritm alert, iar primul care a punctat a fost Ovidiu Hoban, în minutul 58.

Omrani a marcat ca pe Playstation în minutul 62, din pasa lui Ţucudean, iar tabela a fost închisă de Mailat, în prelungiri. Pentru CFR urmează duminică meciul cu Dinamo, iar joia viitoare prima manşă din play-off-ul Ligii Europa.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+2 GOOOL CFR! Mailat stabileşte scorul final, CFR – Alaşkert 5-0!

Min. 62 GOOL CFR! Omrani primeşte un balon de la Ţucudean şi trimite direct la vinclu! 4-0 pentru ardeleni.

Min. 58 GOOOL CFR! Ovidiu Hoban se înalţă peste apărarea oaspeţilor şi reia balonul cu capul în plasă, 3-0 pentru CFR, în disputa cu Alaşkert!

Min. 46 Fluier de start în repriza secundă.

Min. 45+4 Pauză la Cluj.

Min. 45+1 Eurogol marcat de Omrani! Şut de la 17-18 metri, din bara transversală balonul a intrat în plasă iar CFR Cluj conduce acum cu 2-0!

Min. 33 Primul şut pe spaţiul porţii lui Vâtcă. Sekulic a tras de la peste 20 de metri, dar portarul nostru a prins fără probleme.

Min. 30 Ocazie oriaşă ratată de Djokovic. Jucătorul CFR-ului trimite prea relaxat din 3-4 metri, mingea îl depăşeşte pe portarul armenilor, dar este oprită pe linia porţii de Stojkovic.

Min. 19 GOOOL CFR Cluj din penalty! Culio a fost cel care a trasformat lovitura de la 11 metri! CFR – Alaşkert 1-0!

Min. 1 A început partida de la Cluj.

Cele două formaţii se vor întâlni joi, de la ora 20:00, în turul trei preliminar din Europa League. Clujenii sunt mari favoriţi să se califice în play-off după ce au câştigat manşa tur, scor 2-0, în Armenia, ambele goluri fiind marcate de George Ţucudean. Formaţia antrenată de Antonio Conceicao vine după trei victorii consecutive în toate competiţiile.

CFR CLUJ – ALASHKERT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT LOOK TV:

Echipele de start:

CFR Cluj: Vâtcă – Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora – Djokovic, Hoban, Culio – Păun, Ţucudean, Omrani
Rezerve: Farcaş, Ioniţă, Lang, Bordeianu, Lang, Mailat, Manea, Tambe

Alashkert: Cancarevic – Zeljkovic, Stojkovic, Praznovsky, Daghbashyan – Grigoryan, Yedigaryan – Nenadovic, Sekulic, Yedigaryan, Manucharyan
Rezerve: Avagyan, Antonic, Dashyan, Marmentini, Jefferson, Romero, Simonyan

CFR Cluj – Alashkert, turul 3 preliminar Europa League. Înainte de returul cu Alashkert, Toni Conceicao are ceva probleme de lot: Culio este suspendat, Alexandru Ioniță a contactat o enterocolită care l-a împiedicat să se antreneze, Deac este accidentat, iar Omrani are și el o inflamație. În schimb, CFR-ul poate alinia apărarea standard, cu Manea, Vinicius, Mureșan și Camora. Sunt dubii și în ceea ce-l privește pe Arlauskis, cel care nu a prins lotul în ultimele săptămâni.

CFR Cluj – Alashkert, turul 3 preliminar Europa League. Rivala CFR-ului are un singur meci jucat în campionatul intern. În schimb, are multe meciuri în Europa. Alashkert se află în fața celei de-a 3-a duble europene din acest sezon. Armenii au început, la fel ca CFR, în Liga Campionilor. În turul I preliminar, Alashkert nu a avut nicio șansă cu scoțienii de la Celtic Glasgow: 0-3 acasă și 0-3 în deplasare. Apoi, Alashkert a ”retrogradat” în turul II preliminar al Europa League, unde a dat piept cu muntenegrenii de la Sutjetska. Armenii aveau să se califice cu mare greutate, după 1-0 în deplasare și 0-0 acasă.

CFR CLUJ – ALASHKERT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT LOOK TV: Meciul CFR Cluj – Alaşkert va fi transmis în direct de Look Plus şi Digi Sport, la fel cum s-a întâmplat şi cu partida din manşa tur. Clujenii vor urmări cu atenţie ce se întâmplă în returul dintre Dundelange şi Legia Varşovia, din moment ce echipa care se va califica din această dublă manşa ar putea să întâlnească formaţia din Gruia.

În tur, formaţia din Luxemburg a obţinut victoria, scor 2-1, pe terenul polonezilor, producând una dintre marile surprize din turul trei preliminar din Europa League. Tot joi se vor mai juca manşele retur la întâlnirile FCSB – Hajduk Split şi U Craiova – RB Leipzig. Meciul care se va disputa pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” va fi arbitrat de Vilhjalmur Thorarinsson din Islanda.

La finalul meciului tur, Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor, a fost mulţumit de prestaţia jucătorilor, dar a avut şi câteva critici. „E important că am reușit să câștigăm. Îmi pare rău pentru Craiova, îmi place și echipa și orașul. Dar diferența e mare, la fel cum a fost și la noi cu Alashkert. În astfel de meciuri există pericolul să nu te concentrezi, dar noi am reușit să intrăm bine pe teren. Astăzi au fost unii care au mai jucat mai slab, dar nu-i critic. Mi-au plăcut Camora și Țucudean. Tambe a intrat bine în joc și cred că pentru dubla cu Legia Varșovia va fi un jucător pe care ne putem baza. Deac are o ruptură parțială la genunchiul stâng și abia peste 2-3 săptămâni ne putem baza pe el”, a declarat oficialul clubului din Gruia.

Loturile celor două echipe
CFR Cluj
Cosmin Vâtcă, Giedrius Arlauskis, Dorin Farkaș, Cristian Manea, Andrei Mureșan, Adam Lang, Mario Camora, Paulo Vinicius, Ionuț Peteleu, Mate Males, Damijan Djokovic, Ciprian Deac, Emmanuel Culio, Ovidiu Hoban, Alexandru Ioniță, Mihai Bordeianu, Alexandru Păun, Billel Omrani, Valentin Costache, George Țucudean, Sebastian Mailat, Robert Tambe, Giuseppe De Luca.

Alaşkert
Henri Avagyan, Ognjen Cancarevic, Vladimir Allahverdyan, Taron Voskanyan, Mladen Zeljkovic, Danijel Stojkovic, Goran Antonic, Gagik Daghashyan, Artak Edigaryan, Oliver Praznovsky, Gustavo Marmentini, Artak Dashyan, Danilo Sekulic, Artem Simonyan, Jefferson Reis De Jesus, Artur Edigaryan, Artak Grigoryan, Mihran Manasyan, Edgar Manucharyan, Uros Nenadovic, Cesar Romero Jr.

Primăria Cluj-Napoca anunță restricții de circulație cu ocazia meciului de fotbal FC CFR 1907 Cluj – FC Alashkert, în data de 16 august a.c., între orele 18:00 – 23.00. 

Restricţiile vor fi pe str. Gruia, de la intersecţia „7 Străzi”  până la intersecţia cu str. 11 Octombrie, str. 11 Octombrie, str. Romulus Vuia de la intersecţia „7 Străzi” până la intersecţia cu str.  Buhuşi (când situaţia o impune).

De asemenea, duminică, 19 august 2018, între orele 19:00 – 23.00, cu  ocazia meciului de fotbal FC CFR 1907 Cluj – FC Dinamo 1948 Bucureşti, va fi restricționată circulația rutieră pe str. Gruia, de la intersecţia „7 Străzi” până la intersecţia cu str. 11 Octombrie, str. 11 Octombrie, str. Romulus Vuia de la intersecţia „7 Străzi” până la intersecţia cu str. Buhuşi(când situaţia o impune).