CRAIOVA – CFR CLUJ 03.08.2020. CFR ameninţă că nu se prezintă la „finala campionatului”: „Luăm în calcul să facem plângere penală”

Meciul dintre Craiova şi CFR Cluj este programat luni, de la ora 20:30, şi ar putea decide campioana Ligii 1, în cazul în care partida nu s-ar termina la egalitate, dar Directorul Sportiv al campioanei en-titre, Bogdan Mara, a declarat luni dimineaţă că se ia în calcul neprezentarea la meci, din cauză că cei de la Craiova nu ar fi testaţi conform protocolului stabilit de FRF şi Ministerul Sănătăţii.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 08:44
CRAIOVA – CFR CLUJ 03.08.2020. CFR ameninţă că nu se prezintă la „finala campionatului”: „Luăm în calcul să facem plângere penală”

UPDATE: Acţionarul CSU Craiova, Mihai Rotaru, care a intrat în dialog cu Mara, i-a ameninţat pe clujeni că vor pierde meciul la masa verde dacă nu se vor testa luni.

„Să-i întrebăm pe cei de la CFR Cluj când s-au testat ultima dată. Domnul Bogdan Mara este un tip haios, îmi place de el, e chiar simpatic. Să nu uite astăzi să-şi facă testele, că sunt la şapte zile şi, conform protocolului, sunt obligaţi. Ei au făcut ultima testare lunea trecută, la 08.30. Să nu uite să şi-o facă astză, că după aia nu pot să joace şi pierd cu 3-0. Ăsta este singurul sfat pe care îl am pentru domnia sa. Dacă ei azi nu-şi fac analizele şi nu vin cu aprobare, că sunt negativi şi şi-au făcut la şapte zile, noi o să cerem pierderea meciului cu 3-0, la masa verde, asta este poziţia noastră. Noi ne-am făcut testele conform protocolului DSP. Conform protocolului, voi trebuia să staţi 14 zile în carantină, aţi avut focar de infecţie, peste zece cazuri. Din 26, 14 au fost declarate fals-pozitive, dar zece le-aţi avut, de ce nu staţi 14 zile în carantină? De ce Dinamo a stat şi voi nu aţi stat? Nu aţi stat 14 zile în carantină. Să-şi facă testele, că altfel pierd cu 3-0. Dacă nu vor să vine, e în regulă, îi aşteptăm după meci, să sărbătorim”, a declarat Rotaru.

Mara a răspuns că echipa clujeană este în regulă din acest punct de vedere. Apoi, oficialul CFR Cluj a admis că formaţia sa va juca, totuşi, luni seară, „finala” campionatului. El a precizat că jucătorii Adrian Păun, Lacina Traore şi Damjan Djokovici nu vor evolua la Craiova, unde nu va fi prezent nici antrenorul Dan Petrescu.

„Ajunge, ajunge la meci. Avem suporteri care stau cu voi peste tot”, a spus Rotaru, despre Dan Petrescu.

Partida Universitatea Craiova – CFR Cluj se va disputa, luni seară, de la ora 20.30, în etapa a zecea, ultima a play-off-ului Ligii I.

„Să vedem dacă se va disputa această finală. Toată echipa și toți jucătorii noștri se gândesc să nu se prezinte în această seară și să nu disputăm acest meci.

Toată echipa e speriată de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și le e frică să ia contact cu cei din echipa Craiovei.”, a declarat Bogdan Mara, la ProX.

„Faptul că la Craiova au fost descoperite trei cazuri de COVID și trei cazuri care au foarte mare legătură cu echipa. Vorbim de preparator fizic, de antrenor secund, de team manager. Protocolul a stabilit că în cazul unui caz de COVID, jucătorii să fie testați la 7 zile. Așa cum a fost la CFR, la Dinamo, Petrolul, Botoșani, Astra. Toate aceste echipe, DSP-urile din orașele respective au respectat acest protocol și nu le-au dat dreptul să se antreneze. Noi am stat 10 zile fără să ne antrenăm și am retestat 10 zile.

Ultima testare a fost pe 24 iulie. Suntem în 3 august. Socotiți câte zile sunt. Conform prtocolului trebuiau testați la 7 zile și să vedem rezultatele. Craiova e în altă țară, nu e în România? Acest protocol e clar, e stabilit de Ministerul Sănătății, FRF, LPF. Echipele trebuie testate la 7 zile. Cum se poate ca DSP Dolj să dea o altă adresă și să le dea drept imediat de antrenament, în care să se spună că acele cazuri nu legătură cu echipa?

Gândiți-vă prin ce traume au trăit jucătorii noștri, cât au stat prin spitale. Am făcut 3 testări și au ieșit negativ cei 12. Ne e frică să intrăm în contact cu cei de la Craiova. Nu ne-au arătat că sunt testați la zi și nu există niciun risc. Ei au motivat că nu joacă contra celor de la Astra pentru că le e frică să intre în contact. Noi spunem același lucru.

Luăm în calcul să facem plângere penală împotriva DSP Dolj, s-au încălcat niște lucruri evidente. Nu poate DSP Dolj să fie altfel decât DSP-urile din toată țara. Ei, la 2 zile după cazurile de COVID, au jucat, s-au antrenat normal. Deci nu poți spune că preparatorul fizic sau antrenorul secund nu e în contact cu echipa.”, a mai spus Bogdan Mara.

Chiar şi în cazul disputării partidei, ar putea exista o situaţie fără precedent: în caz de egalitate, CFR ar avea cu două puncte în plus, dar Craiova ar mai trebui să dispute restanţa cu Astra, iar în cazul unei victorii ar deveni campioană. Problema este că UEFA a impus tuturor campionatelor afiliate ca întrecerile interne să se încheie până la data maximă de 3 august, adică luni, deci acel meci nu s-ar mai putea juca.

Singura soluţie ar fi ca oltenii să fie declaraţi câştigători la masa verde.

Citeşte şi: UTA şi FC Argeş au promovat în Liga 1, Mioveniul joacă baraj. Turris a pierdut dramatic orice şansă, în ultima secundă