CFR Cluj, eliminată din Liga Europa, după 0-3 cu Inter Milano

CFR Cluj a părăsit cupele europene, după ce a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, de Internazionale Milano, în manşa secundă a 16-imilor Ligii Europa.

RomaniaTV.net
21 feb. 2013, 19:58
CFR Cluj, eliminată din Liga Europa, după 0-3 cu Inter Milano

Campioana României spera la o minune înaintea întâlnirii de joi, din Gruia, cu Inter Milano, după ce în meciul tur a fost învinsă de formaţia lui Cristian Chivu cu 2-0.

CFR Cluj nu numai că nu a reuşit să întoarcă rezultatul, dar nici măcar nu a „perforat” poarta lui Handanovici în dubla manşă cu „nerazzurri”, care au încheiat ecuaţia calificării încă dinainte de pauza din Gruia.

Inter Milano a marcat de două ori în prima repriză, Guarin reuşind o dublă care i-a scutit de orice emoţie pe italieni, în condiţiile în care CFR avea de acum nevoie de cinci goluri, fără să mai primească vreunul, pentru a întoarce rezultatul.

Dacă primul gol al Interului, marcat de Guarin în minutul 22, a fost suspect de ofsaid, cel de-al doilea, venit în minutul 45, a fost urmare a unei gafe a lui Felgueiras, care a scăpat mingea printre degete la marginea careului mic.

În repriza secundă CFR a căutat golul, măcar pentru a-şi salva onoarea, dar a ratat şanse importante de a marca prin Maah (54) şi Rui Pedro (60), iar Ioan Hora l-a luat la ţintă pe Handanovici, în minutul 69, când a şutat din apropiere direct în capul portarului interist.

Presiunea pusă la poarta lui Handanovici a rămas fără rezultat, iar în minutul 80 lucrurile s-au complicat şi mai mult pentru CFR, care a rămas în 10 oameni. Camora a primit direct cartonaşul roşu pentru un fault din poziţie de ultim apărător asupra lui Benassi, care scăpase spre gol.

Finalul de meci s-a jucat, totuşi, 10-10, deoarece Ranocchia s-a accidentat şi nu a mai putut intra pe teren, iar antrenorul italienilor epuizase deja toate schimbările.

Scorul final al întâlnirii a fost stabilit de Benassi (89), care a fost servit excelent de Cassano şi, talonat de Piccolo, a intrat în careu, înscriind pe lângă Felgueiras.

CFR CLUJ – INTER MILANO 0-3
Au marcat: Guarin 22, 45, Benassi 89

Componenţa echipelor:

CFR Cluj: Felgueiras – Cadu, Piccolo, I. Rada (Kapetanos 36) – Godemeche – Ivo Pinto, G. Mureşan (Hora 10), Sepsi, Camora – Rui Pedro (Diogo Valente 71), Maah. Antrenor: Paulo Sergio.

Inter: Handanovici – Zanetti, Ranocchia, Juan, A. Pereira – Guarin (Mbaye 65), Cambiasso, Kovacici, Alvarez (Pasa 54) – Palacio (Benassi 46), Cassano. Antrenor: Andrea Stramaccioni.

Cartonaşe galbene: Kapetanos 38, Cadu 85 / Kovacici 16

Cartonaş roşu: Camora 80