CFR CLUJ – MALMO 0-1: Debut prost pentru campioana României în Champions League 2018

CFR Cluj a fost învinsă de Malmo, scor 1-0, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

24 iul. 2018, 12:35
CFR CLUJ – MALMO 0-1: Debut prost pentru campioana României în Champions League 2018

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, scor 1-0 (1-0), de echipa suedeză Malmo, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Unicul gol a fost marcat de Strandberg, în minutul 45, cu stângul, profitând de o intervenţie slabă a lui Arlauskis.

Min. 55: Ocazie imensă de 2-0 a suedezilor! Acelaşi Strandberg a pătruns în careul clujenilor şi i-a pasat lui Rieks, care a şutat pe jos, dar Arlauskis a scos cu piciorul.

Min. 45: Gol, Malmo! Strandberg deschide scorul înainte de pauză, cu un şut simplu, profitând de o intervenţie slabă a lui Arlauskis.

Echipele de start la meciul CFR CLUJ – MALMO

CFR CLUJ: Arlauskis – Manea, A. Mureşan, Vinicius, Camora – Culio, Hoban, Djokovic – Deac, Ţucudean, Omrani. Antrenor: Edward Iordănescu.

MALMO: Dahlin – Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks – Rosenberg, Strandberg. Antrenor: Uwe Rusler.

CFR CLUJ – MALMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Edward Iordănescu face şi el o analiză a aversarilor din Champions League: „O echipă valoroasă, în ciuda parcursului mai slăbuţ din campionat. E campioana ţării, o echipă cu mare tradiţie în cupele europene, care vine cu jucători valoroşi, experimentaţi. Am studiat-o şi ne concentrăm pe Malmo, dar mai avem, vom vedea. Faţă de noi, ei sunt în plin campionat, vor avea mai multe meciuri în picioare, dar asta nu prea contează. Important să ne urmărim obiectivul şi să-l şi atingem”.

Şi Iuliu Mureşan vorbeşte despre primul meci european al anului la Cluj: „Toate meciurile sunt grele, dar echipa va juca bine, aşa cum a făcut-o în partida cu Universitatea. Avem şanse să jucăm bine şi în cupele europene şi să ne calificăm. Sper să rupem şi tradiţia câştigării campionatului numai în anii pari, iar la anul să fim tot noi campioni”.

„Îmi place stilul lui Edi Iordănescu, un antrenor căruia îi place foarte mult posesia, e puţin diferit faţă de Dan Petrescu. O să avem un sezon foarte greu pentru că am câştigat campionatul, iar orice clasare mai jos de locul unu pentru noi ar fi un eşec! Ne gândim şi la meciul cu Malmo, am văzut că au jucători puternici, de talie, dar trebuie să fim pregătiţi în orice moment pentru astfel de meciuri”, e de părere şi Ciprian Deac.

CFR CLUJ – MALMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Revenită după patru sezoane în Europa, echipa lui Edi Iordănescu nu are o misiune uşoară în faţa campioanei Suediei, care trece printr-o perioadă foarte bună. Patru victorii şi un egal are Malmo în ultimele cinci partide oficiale. 

„Odată cu schimbarea antrenorului, echipa a intrat pe o pantă ascendentă, e din nou eficientă, a reuşit patru victorii şi un egal, 12 goluri marcate, două primite, ceea ce înseamnă că se află pe un drum bun.

E o echipă extrem de echilibrată, cu multă calitate individuală, are un caracter nordic, gabarit, puetere şi disciplină tactică. Nu refuză un joc de luptă, dar are şi calitatea individuală pentru a produce un fotbal bun. Excelează la jocul colectiv, chiar dacă are şi individualităţi”, a avertizat antrenorul clujenilor.

„E o echipă valoroasă, cu experienţă, care are mulţi jucători care au jucat deja în cupele europene, dar şi noi suntem valoroşi şi suntem pregătiţi pentru această provocare”, a completat căpitanul ardelenilor, Mario Camora.

CFR CLUJ – MALMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Campioană în Suedia în precedentele două sezoane, adversara clujenilor nu a avut un început de stagiune reuşit (campionatul din această ţară se joacă în sistemul primăvară-toamnă). Lucrurile s-au schimbat odată cu venirea pe bancă a lui Uwe Rosler, un tehnician german de 49 de ani, care a jucat de-a lungul carierei la Dinamo Dresda, Manchester City, FC Kaiserslautern sau Southampton.

Cu fostul atacant pe bancă, echipa care l-a lansat în forbal pe celebrul Zlatan Ibrahimovic e de neoprit, iar Rosler vrea să-şi vadă jucătorii continuând la fel.

„Eu sunt un fost atacant, îmi place să marcăm. Atacanţii noştri au marcat de 7 ori în ultimele 5 meciuri. CFR e o echipă foarte experimentată, dar, după ce am analizat cum joacă, cred că este posibil să marcăm”, a spus germanul, al conferinţa de presă. 

„Scopul nostru va fi acela de a juca agresiv şi de a înscrie cât mai multe goluri. Ne dorim, desigur, să câştigăm. Am lăsat nişte rezultate foarte bune în urma noastră, iar acum suntem gata să continuăm şi suntem pregătiţi pentru acest meci”, a adăugat Rasmus Bengtsson, fundaşul de 32 de ani al lui Malmo, care are şi 4 selecţii în naţionala Suediei.

CFR CLUJ – MALMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. CFR n-a mai jucat în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2012-2013, când ardelenii au adunat 10 puncte (record pentru o echipă din România) şi au obţinut istoricul succes cu Manchester United, chiar pe Old Trafford, fără a reuşi, însă, să meargă mai departe în primăvara UCL.

De cealaltă parte, Malmo a fost prezentă ultima oară în grupe în sezonul 2015-2016, când a terminat ultima în grupa cu Real Madrid, PSG şi Shakhtar Donetsk, cu doar 3 puncte şi un golaveraj umilitor, 1-21.

Pentru ambele cluburi va fi o premieră. CFR Cluj nu a mai întâlnit până acum o echipă din Suedia, în cupele europene. Lucru valabil şi pentru Malmo, care se află la prima vizită în România, din istoria participărilor sale în competiţiile continentale.