CFR Cluj, refuzată de antrenorii italieni. Walter Novellino a declinat oferta campioanei României

La o zi după despărţirea de Ioan Andone, CFR Cluj se părea că i-a găsit deja acestuia un înlocuitor, în persoana italianului Walter Novellino. Deşi era dat ca sigut viitorul antrenor al campioanei României, acesta a declinat oferta.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 10:03
CFR Cluj, refuzată de antrenorii italieni. Walter Novellino a declinat oferta campioanei României

Arpad Paszkany, patronul lui CFR Cluj, anunţa după demisia lui Ioan Andone că în proporţie de 99 la sută noul antrenor al campioanei României va fi străin.

După negocierile eşuate cu italienii Edoardo Reja şi Alberto Cavasin, şefii ardelenilor păreau că vor convinge în cele din urmă tot un peninsular să preia echipa. Astfel, a fost vehiculat numele lui Walter Novellino, însă acesta declarat agenţiei Calciomercato că i-a refuzat pe ardeleni.

Am preferat să rămân alături de familia mea. Le mulţumesc oficialilor CFR Cluj pentru că s-au gândit la mine, dar prefer să rămân în Italia şi să aştept o ofertă de la un club de-al nostru„, a declarat antrenorul pentru Calciomercato, conform agenţiei Mediafax.

Mai mult, Calciomercato a mai scris că şi antrenorul Pasquale Marino i-a refuzat pe cei de la CFR.

Cele mai importante repere ale carierei de antrenor a lui Walter Novellino sunt promovarea în Serie A cu Venezia (în 1999, premieră în istoria clubului), Napoli (în 2000), Piacenza (în 2001) şi Sampdoria (în 2003).

După anul 2007, când s-a despărţit de Sampdoria, Walter Novellino nu a apucat să stea un sezon întreg pe banca niciunei formaţii pe la care a trecut. În ultimul său mandat el a activat la Livorno, în perioada 12 februarie – 21 decembrie 2011, fiind dat afară după o înfrângere pe teren propriu, cu Brescia.