Channel 4 va emite primul program în direct din spaţiu

Canalul de televiziune Channel 4 va emite în luna martie primul program în direct care va arăta viaţa astronauţilor aflaţi în Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

10 ian. 2014, 16:41
Channel 4 va emite primul program în direct din spaţiu

Programul va arăta modul în care gravitaţia afectează corpul şi viaţa de zi cu zi, în timp ce ISS va trimite imagini în direct ale Pământului văzut din spaţiu, scrie Agerpres.

Emisiunea, cu o durată de 90 de minute şi care va fi prezentată de Dermot O’Leary, va intra în contact, în direct, cu astronauţii misiunii de control a NASA din Houston (SUA).

Producătorii programului au spus că această transmisiune în direct va oferi o viziune realistă despre ‘modul în care se abordează problemele în spaţiu’.

Pentru prima dată în istorie, o televiziune obţine acordul NASA pentru a pătrunde în acest centru de cercetare de pe orbita terestră, potrivit Channel 4.

‘Vom descoperi spectaculoasele activităţi care se efectuează din spaţiu, un subiect care, pentru mine, întotdeauna a fost fascinant’, a spus Dermot O’Leary.

În cadrul programului vor interveni profesorul Stephen Hawking şi astronautul britanic Tim Peake, care va începe să facă parte din echipajul ISS în 2015.