Concedieri masive în televiziune. Un alt post anunţă că dă afară 200 de angajaţi

Trecerea de la servicii prin satelit la servicii digitale a făcut patronii de staţii media să recurgă la reduceri masive de personal.

02 feb. 2024, 11:51
Concedieri masive în televiziune. Un alt post anunţă că dă afară 200 de angajaţi

Concedieri 2024. Postul britanic de televiziune Channel 4 a anunţat o reducere a personalului cu 18% – aproximativ 200 de concedieri, şi mutarea din sediul de la Londra, invocând o ”încetinire rapidă a economiei britanice şi a cererii pe piaţa publicitară”.

Concedieri 2024. Grupul britanic de presă Sky anunţă marţi că internţionează să desfiinţeze 1.000 de posturi în acest an, în Regatul Unit, în contextul în care trecerea de la servicii prin satelit la servicii digitale înseamnă că are nevoie de mai puţini tehnicieni de specialitate, relatează AFP, transmite News.ro.

”Tot mai mulţi clienţi aleg” serviciile de televiziune pe Internet, ”care nu necesită instalaţii speciale, ceea ce ne-a condus să modificăm numărul de posturi de care avem nevoie pentru a ne furniza serviciile”, anunţă Sky într-o declaraţie transmisă AFP.

Concedieri masive la una dintre cele mai importante televiziuni, se dau afară 1.000 de angajaţi

Cele aproximativ 1.000 de locuri de muncă desfiinţate reprezintă aproape 4% dintre cei 20.000 de salariaţi ai grupului în Regatul Unit.

Sky Group, specializat în producţia şi difuzarea televizată – prezent în şase ţări europene – are în total 32.000 de angajaţi.

 

Concedieri 2024. Dan Negru, anunţ despre viitorul televiziunii în România. Care este explicaţia pentru scăderea audienţelor TV

Dan Negru, anunţ despre viitorul televiziunii în România.Cunoscutul realizator de televiziune cerede că audienţiele sunt în scădere din cauza numeroaselor oferte de distracție și de petrecere a timpului liber pe care le au oamenii în prezent.

Concedieri 2024. Mii de angajaţi află pe mail că sunt daţi afară

„Au apărut studiile pe audiențele tv de anul trecut… Fotografiile sunt de la Academia Vedetelor un show pe care-l făceam acum 24 de ani. Audiența era atunci 72%. Azi ar fi imposibil! Nu apariția online a afectat audiența TV ci libertatea. Atunci nu existau mall-uri, restaurantele erau puține și scumpe, nu existau vacanțe, ca să ieși din țară aveai nevoie de viză și singură distracție era TV. Libertatea a scăzut audiența TV. Și anul trecut aceleași trei mari televiziuni au dominat piața TV: Pro, Kanal și Antena fac 59% din totalul audienței TV din România. Celelalte 87 de televiziuni supraviețuiesc”, a scris Dan Negru pe Facebook.

„Adică ,statistic, televiziunea supraviețuiește… Dar Grigore Moisil a explicat cel mai bine statistica: dacă pui o fesă a fundului pe o plită încinsă și cealaltă fesă pe o bucată de gheață, media e bună. Dar, în realitate, e vai de curu’ tău”, a mai precizat Dan Negru.