Charlotte Jefferson, femeia pe care fructele o omoară

O britanică în vârstă de 25 de ani, tânără mămică, suferă de o alergie foarte rară la fructe, în special. Femeia riscă să moară de fiecare dată când mănâncă fructe şi chiar legume sau anumite mâncăruri preparate.  

01 feb. 2013, 19:01
Charlotte Jefferson, femeia pe care fructele o omoară

Charlotte Jefferson a avut prima reacţie alergică la fructe după ce a muşcat dintr-o pară. A început să se scarpine şi să scuipe sânge. Cu o altă ocazie, după ce mâncase o roşie, a intrat în delir, a rămas dezorientată şi a avut dureri cumplite de cap.

După ce a ajuns la spital de mai multe ori, medicii au reuşit să descopere de ce suferă abia anul trecut. Femeia are alergie la salicilat, substanţă care este prezentă nu numai în fructe, ci şi în alte alimente.

Lista alimentelor ce îi sunt interzise este lungă. astfel, Charlotte nu are voie să consume, în afară de fructe – cu excepţia bananelor – nici carne afumată sau conservată, broccoli, castraveţi, uleiuri vegetale, iaurt, gem, băuturi răcoritoare, băuturi acidulate, diferite sosuri, cum ar fi ketchup, condimente şi ierburi aromate, biscuiţi, dulciuri, budinci, tarte cu fructe şi multe alte alimente.

Pentru Charlotte, mesele zilnice sunt o corvoadă, iar o simplă ieşire la reustaurant cu familia şi prietenii este un adevărat coşmar, ea fiind nevoită să se intereseze ce meniuri şi ce ingrediente se folosesc la prepararea mâncării de acolo. Charlotte poartă la ea şi un antidot, în cazul în care înghite accidental ceva ce nu îi este permis.

„Atât de multe îmi sunt interzise!… Am ajuns să mă mulţumesc adesea cu un bol de terci de ovăz, pentru că este cel mai uşor de preparat”, spune Charlotte.