Chavez s-a vindecat de cancer

Secretul care înconjoară boala lui Chavez a alimentat speculaţiile. Un fost chirurg al său a declarat pentru un ziar mexican că, ţinând cont de informaţiile disponibile, liderul de la Caracas mai are de trăit cel mult doi ani.

RomaniaTV.net
21 oct. 2011, 08:26
Chavez s-a vindecat de cancer

Preşedintele venzuelean Hugo Chavez a declarat că nu mai are cancer, după ce s-a întors de la un control în Cuba şi după patru runde de chimioterapie.

„Totul a decurs perfect. Am primit notă maximă, 20 din 20”, a spus el.

Anterior, Chavez a descris tratamentul său drept de succes.

Însă secretul care înconjoară boala sa a alimentat speculaţiile. Un fost chirurg al său a declarat pentru un ziar mexican că, ţinând cont de informaţiile disponibile, liderul de la Caracas mai are de trăit cel mult doi ani.

„Ţinând cont de informaţiile de la familia sa, Chavez are o tumoră în zona pelvisului (…) şi de aceea face chimioterapie atât de agresiv”, a explicat medicul într-un interviu pentru publicaţia mexicană Milenio Semanal.

Chavez a fost operat în 20 iunie, la Havana, pentru extirparea unei tumori maligne în zona pelviană. El a urmat mai multe şedinţe de chimioterapie de atunci.

În vârstă de 57 de ani, Chavez se află la putere din 1999. El vrea să fie reales în 2012, pentru un al treilea mandat, şi dă asigurări că starea sa este bună.