Che Guevara şi povestea lui de dragoste, dezvăluită de fiica revoluţionarului argentinian

Fiica cea mare a revoluţionarului Che Guevara a scris o carte despre povestea de dragoste a părinţilor ei. Volumul, lansat în Mexico City, conţine zeci de fotografii personale şi povestiri publicate în premieră.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 13:48
Che Guevara  şi povestea lui de dragoste, dezvăluită de fiica revoluţionarului argentinian

Cartea „Amintiri despre Che: Viaţa mea cu Che Guevara”, detaliază povestea de dragoste a revoluţionarului argentinian cu cea de-a doua sa soţie.

„Cele mai multe lucruri pe care le ştim despre Che provin din scrierile sale, din scrierile unor militanţi sau istorici. Foarte rar avem ocazia să îl cunoaştem ca om, un om deosebit, care a iubit şi a fost iubit”, dezvăluit  Aleida Guevara March, fiica lui Che Guevara.

Relaţia dintre Che Guevara şi mama autoarei a început în 1959, în timpul luptelor de gherilă duse de brigăzile lui Fidel Castro împotriva dictatorului Batista. Guevara s-a căsătorit la scurt timp după victoria revoluţiei cubaneze.

„Era o revoluţionară când l-a cunoscut pe tatăl meu, care i-a fost, după cum ea însăşi spune, profesor, ghid, a însemnat totul pentru ea. Cartea remomerează aceste momente, un alt tip de relaţie între doi revoluţionari, bărbat şi femeie, care au întâlnit dragostea şi au păstrat-o tot restul vieţii”, mai scrie Aleida.

Cartea descrie inclusiv momentul când soţia lui Che Guevara a aflat de uciderea revoluţionarului, în 1967, în Bolivia.