Cheesecake-baclava fabulos. Jamila dezvăluie reţeta super-desertului care face furori în acest sezon. VIDEO

Jamila ne propune, în această vară, un cheesecake spectaculos. Dacă îţi plac deserturile turceşti, mai cu seamă baclavaua, vei adora cu siguranţă acest cheesecake.

24 iul. 2022, 07:20

Cheesecake-baclava Jamila. Cheesecake-ul-baclava se prepară în aproximativ o oră. Singurul dezavantaj, dacă îi putem spune aşa, este faptul că se consumă după câteva ore de la preparare, pentru că este necesar să se întărească.

Ingrediente necesare pentru cheesecake-baclava de la Jamila

Pentru stratul de baclava

  • 100 g unt moale
  • 200 g nucă măcinată
  • 100 g fistic măcinat
  • 80 g zahăr pudră
  • 80 g unt topit
  • 200 g foi de plăcintă

Pentru umplutură

  • 150 g miere cremă
  • 400 g cremă de brânză
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • o lingură esenţă de fistic
  • 15 g de gelatină

Cum prepari cheesecake-ul-baclava

Iată cum se prepară deliciosul desert al Jamilei:

Pentru început, ocupă-te de prepararea stratului de baclava. Pune nuca măcinată într-un bol mai mare, adaugă fisticul măcinat şi zahărul pudră şi amestecă foarte bine totul. Adaugă apoi untul moale şi amestecă bine cât să obţii o compoziţie omogenă. Lasă compoziţia deoparte şi ocupă-te de foile de plăcintă.

Citeste si Reţetă de îngheţată Magnum de casă, cu proteine, un deliciu pe caniculă

Întinde pe tocător o foaie de plăcintă şi unge-o cu puţin unt. Atenţie! Celelalte foi de plăcintă trebuie să stea sub un prosop să nu se usuce. Pliaz-o în jumătate pe lăţime, mai pune puţin unt şi din nou în jumătate, apoi taie fâşia în jumătate.

Unge tava cu puţin unt, tapetează pereţii tăvii cu foile de plăcintă, la nevoie mai adaugă puţin unt pentru a se lipi foarte bine foile de plăcintă. Lasă marginea să iasă din tavă pentru decor. Continuă în acelaşi fel cu restul foilor de plăcintă şi tapetează întreaga tavă de tort. În mijloc pune o ultimă foaie de plăcintă.

Pune înăuntrul tăvii umplutura de nuci, niveleaz-o şi preseaz-o foarte bine. Dă întreaga compoziţie la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute, la foc potrivit, până când foile se rumenesc frumos. După scurgerea timpului, scoate tava şi las-o deoparte cât timp te ocupi de cremă.

Pentru cremă, hidratează gelatina în 50 ml apă rece, amestecă bine şi aşteaptă ca gelatina să se hidrateze timp de 5 minute. Pune gelatina la topit la foc foarte mic, amestecă şi las-o să se topească până devine lichidă.  Mare grijă să nu înceapă să fiarbă, pentru că-şi pierde proprietăţile. După ce s-a topit, închide focul şi lasă gelatina la temperatura camerei.

Citeste si Cartofii prăjiţi nu se vor mai lipi de tigaie: trucul ştiut doar de bucătarii cu experiență

Pune crema de brânză, aflată la temperatura camerei, într-un bol încăpător, adaugă esenţa de fistic şi 150 g miere cremă. Amestecă foarte bine până la omogenizare. Adaugă şi gelatina răcită şi amestecă din nou. La final, pune frişca puţin câte puţin şi bate totul cu mixerul cât să se aereze compoziţia.

Toarnă crema în tavă peste amestecul de nuci şi fistic. Nivelează cu atenţie şi dă tava la frigider pentru cel puţin 6 ore sau peste noapte.