Cheesecake cu cireșe fără coacere, desertul ideal în sezonul cald. Secretul unui preparat cu un gust şi o textură fără cusur

Odată cu venirea sezonului cald, cheful de a petrece mult timp în bucătărie, cu cuptorul aprins, scade. Totuşi, pofta de "ceva bun" nu dispare ca prin minune, aşa că deserturile răcoroase, care se prepară fără coacere, sunt varianta ideală.

28 mai 2022, 15:31
Cheesecake cu cireșe fără coacere, desertul ideal în sezonul cald. Secretul unui preparat cu un gust şi o textură fără cusur

Un cheesecake cu cireșe fără coacere este tot ce îţi poţi dori atunci când ai poftă de ceva dulce şi sănătos. Nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie – e gata în aproximativ 35 de minute -, ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul final este fără cusur.

Desertul are un gust desăvârşit, iar textura lui este cremoasă şi extrem de fină.

Cheesecake cu cireșe fără coacere. Ingrediente necesare

  • 200 g cireşe
  • 12 biscuiţi
  • 90 g de unt
  • 300 g cremă de brânză tip Philadelphia
  • 30 g zahăr pentru siropul de cireșe
  • 30 g zahăr pentru crema de brânză
  • 3 foi de gelatină de 2g
  • 1/2 lămâie

Cum prepari siropul de cireşe

Îndepărtează sâmburii din cele 200 de grame de cireșe. Ia 100 de grame de cireșe fără sâmburi şi taie-le în jumătate.

Pune-le într-o cratiţă, la foc mediu, împreună cu 30 g zahăr. Lasă-le aproximativ 10 minute, timp în care amesteci încontinuu până obţii un fel de dulceaţă. Dacă rămân cireşe întregi, pune tot amestecul într-un blender.

Adaugă cele 100 de grame de cireșe întregi (dar fără sâmburi) în „dulceaţa” preparată anterior.

Citeste si Prăjitură spornică cu căpșuni. Jamila dezvăluie secretul celui mai spectaculos desert al primăverii. VIDEO

Cum prepari crema de brânză

Pune foile de gelatină la înmuiat într-un castron cu apă rece timp de 5 minute. Stoarce o jumătate de lămâie, apoi încălzeşte sucul preparat anterior într-o cratiță, dar fără să-l laşi să fiarbă. Adaugă gelatina şi amestecă bine, apoi lasă totul să se răcească la temperatura camerei.

Între timp, bate cele 300 g de brânză Philadelphia cu cele 30 g de zahăr într-un castron mare până obții o cremă fină. Încorporeaz-o, apoi, în preparatul de gelatină şi pune vasul la frigider.

Citeste si Prăjitura Pufoşica, un desert după care amatorii de dulciuri se topesc. Pe cât de gustos, pe atât de aspectuos

Cum prepari baza cheesecake-ului

Topeşte untul într-o cratiță la foc mic. Zdrobeşte biscuiţii, toarnă peste ei untul topit și amestecă bine.

Asamblarea cheesecake-ului

Aşază amestecul de biscuiți pe fundul vasului în care urmează să pregăteşti cheesecake-ul şi presează-l bine. Toarnă amestecul de brânză, apoi, deasupra acestuia, toarnă compoziţia de cireșe.

Lasă preparatul să se răcească la frigider cel puţin opt ore.