Prăjitură spornică cu căpșuni. Jamila dezvăluie secretul celui mai spectaculos desert al primăverii. VIDEO

Căpşunele sunt, fără doar şi poate, fructele preferate ale multora dintre noi. Le consumăm ca atare, în stare proaspătă, sau le integrăm în tot felul de deserturi care de care mai delicioase, mai pufoase şi mai aromate.

14 mai 2022, 17:22
Prăjitură spornică cu căpșuni. Jamila dezvăluie secretul celui mai spectaculos desert al primăverii. VIDEO

Prăjitură spornică cu căpșuni. Jamila ne propune, de data aceasta, un desert spectaculos pe bază de căpşuni, care e nu doar aspectuos şi foarte gustos, dar şi rapid de pregătit şi deloc complicat. Practic, tot ce ai de făcut este să amesteci absolut toate ingredientele, apoi să dai prăjitura la cuptor.

Dintr-o prăjitură obţii 15 porţii, iar fiecare porţie are maximum 300 kcal.

Iată, aşadar, reţeta Jamilei de prăjitură cu căpșuni.

Prăjitură spornică cu căpșuni, reţeta Jamilei. Ingrediente necesare

Cel mai important ingredient este kefirul sau laptele bătut. Poţi folosi și sana sau chiar iaurt îndoit cu puțină apă. Zahărul se pune pune după gust, putând fi micşorată cantitatea. De asemenea, poţi înlocui zahărul cu îndulcitor.

Făina trebuie să fie una pentru prăjituri și trebuie cântărită corect. Jamila recomdă folosirea unui cântar, nu a unei căni gradate. Pentru aromă, se poate folosi orice fel de esență, chiar și apă de flori de portocal sau de trandafiri.

  • 150 ml ulei
  • 400 g făină
  • 1/2 kg căpşuni
  • 5 ouă
  • coaja de la o lămâie
  • 250 g chefir, lapte bătut sau sana
  • 10 g praf de copt
  • 250 g zahăr
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • puţină sare

Cum prepari prăjitura spornică cu căpşuni

Pune uleiul într-un bol încăpător, adaugă cele 5 ouă, zahărul, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute. Adaugă chefirul, făina, puţină sare şi puţin praf de copt. Amestecă din nou maximum 1 minut.

Citeste si Prăjitura deşteaptă, dulcele spectaculos cu aromă de vanilie. Jamila dezvăluie secretele unui desert ca la carte. VIDEO

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întinde compoziţia cât mai uniform cu putinţă, deasupra pune căpşunele tăiate.

Dă tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Cuptorul trebuie să fie ăreîncălzit, iar prăjitura trebuie coaptă la 175 grade.

După ce e gata, las-o la răcit jumătate de oră, apoi feliaz-o.

O poţi pudra cu zahăr şi o poţi servi cu îngheţată sau cu sos de ciocolată.

Citeste si Prăjitura „Durerea” cu nucă și cafea. Jamila dezvăluie secretul celui mai rafinat desert