Chefi la cuțite, 27 martie 2024. Un concurent a primit cuțitul de aur de la Chef Ștefan Popescu, dar l-a refuzat! Care a fost motivul lui Liviu Moroiu

În seara aceasta, la Chefi la cuțite, în ediția din 27 martie 2024, Liviu Moroiu i-a surprins plăcut pe jurații celebrei emisiuni. Șocul a venit când tânărul a refuzat cuțitul de aur primit din partea lui Chef Ștefan Popescu.

27 mart. 2024, 23:42

În ediția 5 a emisiunii Chefi la cuțite, sezonul 13, telespectatorii l-au cunoscut și pe Liviu Moroiu, concurentul care l-a convins pe Chef Ștefan Popescu să îi ofere cuțitul de aur. Surpriza a venit când tânărul l-a refuzat!

Citește și Chefi la cuţite sezonul 13. Când începe prima emisiune fără Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, cine sunt noii chefi

Printre nenumărații concurenți care au venit să își demonstreze priceperea în materie de gătit s-a numărat și Liviu Moroiu, în vârstă de 33 de ani.

Tânărul a decis să gătească o rețetă de homar, cu care i-a dat pe spate pe cei trei chefi.

„Am ales să vin cu ceva extravagant”, a zis concurentul.

„În 2013 am decis să plec la Londra, nu puteam să lucrez cu acte în regulă, așa că a trebuit să încep la negru, în afara Londrei. Acolo a fost partea profesională, acolo cunoști profesioniști. Am crescut, am ajuns ca ajutor de bucătar. M-am adaptat, am învățat, am evoluat și am devenit Sous Chef la restaurantul de seafood din Covent Garden, unde am lucrat”, a povestit concurentul la testimonial.

Când ușile s-au deschis și tânărul s-a prezentat în fața juraților, acesta a vorbit și cu cei trei chefi câteva lucruri din viața sa.

„Am plecat de mic din țară de la vârsta de 16 ani. Am plecat în Italia, la mama mea, acolo unde am început bucătăria”, a spus concurentul, povestind apoi ce altă experiență mai are.

Ulterior s-a aflat că este românul care a gătit în echipa celui mai bun Chef din Asia.

Fiind primul bucătar indian cu două stele Michelin, Gaggan Anand a influențat puternic gastronomia Thailandei, iar Liviu Moroiu este concurentul român care a avut privilegiul să învețe din secretele lui chiar în restaurantul acestuia din Bangkok.

În prezent, Liviu are un business de private dining în Amsterdam.

De ce a refuzat tânărul concurent cuțitul de aur

După ce l-au cunoscut îndeajuns, chefii i-au dat patru cuțite și felicitări sincere.

Mai mult decât atât, Chef Ștefan Popescu a decis să îi ofere cuțitul de aur, însă momentul care a urmat a fost destul de surprinzător.

Liviu a refuzat, spunând că dorește să intre în echipa lui Chef Richard Abou Zaki.

„Determinarea era destul de mare pentru Chef Richard și aleg să fac parte din echipa lui”, a zis Liviu Moroiu.

Astfel, tânărul a primit un cuțit simplu, pentru bootcamp, în ediția 5 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13.

Citește și Chefi la cuţite 2024. Ce este „tigăiţa de aur” şi ce audienţe slabe a avut prima ediţie

„Mare curaj să refuzi cuțitul de aur”, a completat Alexandru Sautner.