Chefi la cuţite sezonul 13. Când începe prima emisiune fără Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, cine sunt noii chefi

Cel de-al 13-lea sezon al emisiunii "Chefi la cuțite" va începe pe data de 18 martie 2024. Acesta va avea patru jurați, toţi noi: Ștefan Popescu, Alexandru Sautner, Orlando Zaharia și Richard Abou Zaki. Emisiunea de la Antena 1 va fi difuzată de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, marți și miercuri, începând de la ora 20:30.

04 mart. 2024, 13:41
Chefi la cuţite sezonul 13. Când începe prima emisiune fără Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, cine sunt noii chefi
Chefi la cuţite sezonul 13. Când începe prima emisiune fără Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, cine sunt noii chefi

Chefi la cuţite sezonul 13. Antena 1 a anunţat data de lansare al celui de-al 13-lea sezon al emisiunii „Chefi la cuţite”, iar noul sezon va avea premiera pe 18 martie. La masa juriului vor sta patru chefi noi, Ştefan Popescu, Alexandru Sautner, Orlando Zaharia şi Richard Abou Zaki. Emisiunea va fi programată de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, marţi şi miercuri, de la ora 20:30.

Din 2016 şi până acum, show-ul a avut trei chefi, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, care au refuzat să mai apară în emisiune cu o lună înainte să înceapă filmările pentru un nou sezon, invocând starea de oboseală. Între aceştia şi Antena 1 există un proces în derulare.

Cine sunt noii chefi de la Antena 1

Chef Richard Abou Zaki

Găteşte de la vârsta de 8 ani
S-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani
Şi-a început cariera ca chef de partie în restaurantul Le Gavroche
După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana
După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare
În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile

Citeşte şi: Florin Dumitrescu, primele declarații publice despre plecarea de la „Chefi la cuțite”: „Nouă ani de zile n-am existat, din punct de vedere profesional. Dumnezeu e sus și vede tot răul ăsta gratuit”

Chef Ştefan Popescu

Şi-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată
O perioadă a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti
Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.
Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez
În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.

Alexandru Sautner

A început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania
În 1998 şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea
În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia
La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii.
În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană

Citeşte şi: Fanii „Chefi la cuțite” îi plâng pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea: „Superbii noștri chefi! Vă vrem în aceeași formulă, indiferent în care televiziune! Sunteți cei mai tari!”

Chef Orlando Zaharia

A lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României
A fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”
A fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia
În prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa
În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România