Chelaru, despre eliberarea lui Năstase: Este starea naturală a unui om, aceea de libertate

Vicepreşedintele PSD Ioan Chelaru a declarat, luni, că eliberarea lui Adrian Năstase îl aduce pe fostul premier în starea naturală a unui om, aceea de libertate, apreciind că punerea acestuia în libertate s-a tergiversat cam mult.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 14:38
Chelaru, despre eliberarea lui Năstase: Este starea naturală a unui om, aceea de libertate

Chelaru a fost întrebat cum vede decizia de eliberare a lui Adrian Năstase.

Eu cred că starea naturală a unui om este cea de libertate şi cred că Adrian Năstase era ultimul pentru care puteam să ne punem problema să stea în detenţie (…) După opinia mea, s-a tergiversat cam mult punerea în libertate, având în vedere îndeplinirea criteriilor cerute de lege pentru punerea în libertate. Până la urmă este bine că revine acasă, este bine că revine în familie, că revine la preocupările dumnealui cotidiene”, a declarat vicepreşedintele PSD.

De asemenea, Chelaru a afirmat că este în continuare de părere că în condamnarea fostului premier au contribuit anumiţi oameni şi partide.

Sunt bucuros pentru ziua de astăzi şi pentru momentul pe care domnul Năstase îl trăieşte. Rămân la părerea pe care nu o să mi-o schimbe nici o mie de instanţe, că este o valoare deosebită, este un intelectual de o altă clasă, este un om politic deosebit cum nu are România prea mulţi. Că a existat interes, că jocurile politice ale anumitor oameni sau partide au contribuit mai mult sau mai puţin la situaţia domnului Năstase, e un lucru pe care îl judecă oamenii şi probabil şi istoria”, a mai spus Chelaru.

Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, luni, recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.