Chelsea l-a demis pe Jose Mourinho

Chelsea l-a demis, joi, pe antrenorul Jose Mourinho, care plătește pentru rezultatele catastrofale din actuala ediție a Premier League, echipa fiind la un singur punct deasupra zonei retrogradării, deşi este campioana la zi.

17 dec. 2015, 15:30
Chelsea l-a demis pe Jose Mourinho

Jose Mourinho, 52 de ani, era din iunie 2013 la al doilea mandat pe banca formației londoneze, pe care a mai antrenat-o între 2004 și 2007. Echipa a pierdut nouă din cele 16 meciuri din actualul campionat, însă a reușit calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ultimul meci al lui Chelsea a fost înfrângerea de luni, cu 2-1 de pe terenul liderului Leicester City.

Ca posibili succesori ai portughezului au fost evocați Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers și Juande Ramos.

Reputația lui Mourinho a fost afectată în ultimele luni de afacerea Eva Carneiro. După meciul cu Swansea, de pe 8 august, Mourinho i-a sancționat pe Carneiro, pe atunci medicul echipei, și pe fizioterapeutul Jon Fearn. Mourinho și-a considerat staff-ul medical ”prea naiv” , după ce medicii s-au precipitat să-i acorde îngrijiri lui Eden Hazard în ultimele minute de joc, lăsând-o pe Chelsea să se apere în doar nouă jucători. Carneiro nu s-a mai întors să lucreze pentru Chelsea, apoi a acționat în justiție clubul și pe Mourinho.