Cheltuieli inutile în Ialomiţa: Trotuar din pavele pe câmp, în valoare de 50.000 de lei VIDEO

Aleea de 350 de metri lungime face legătura între două sate şi a costat 50.000 de lei. Primarul justifică investiţia, spunând că terenul este intravilan şi oricând cineva îşi poate construi casă de o parte sau de alta a trotuarului.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 12:54
Cheltuieli inutile în Ialomiţa: Trotuar din pavele pe câmp, în valoare de 50.000 de lei VIDEO

Trotuarul a răsărit chiar la ieşirea din localitate şi duce către lanurile de porumb şi câmpurile cultivate cu viţă de vie. După 350 metri şi după ce am trecut pe lângă lanuri de porumb, trotuarul se opreşte brusc chiar la intrarea în localitate. Pentru a merge mai departe trebuie să traversezi strada printr-un loc nepermis.

Dacă la intrarea în localitate trotuarele sunt ca la carte, în interior situaţia este alta. Localnicii nu au nici străzi asfaltate şi nici canalizare. Primarul spune însă că amenajarea trotuarului este justificată. „În spatele aleii este intravilan şi în orice moment cineva poate să-şi construiască o casă acolo. Nu este nicio problemă acolo”, a declarat Costel Brateş, primar comuna Stelnica.

Nu este însă singura investiţie inutilă. În satul Stelnica, tot din bugetul comunei, s-a amenajat o alee cu băncuţe şi lămpi multicolore. „Am vrut să facem să fie ceva deosebit, de asta am instalat acele băncuţe, jardiniere, să dea o notă aparte”, a spus primarul.

Investiţia s-a dovedit una extrem de costisitoare pentru bugetul local şi asta pentru că autorităţile trebuie să înlocuiască mereu băncile vandalizate şi lămpioanele care sunt distruse.

Pe viitor, edilul vrea să amenajeze în sat un parc iluminat multicolor şi mai multe fântâni arteziene.