Chestionare auto 2022. Topul celor mai grele întrebări, capcanele care te pot face să pierzi examenul

Examenul de obţinere a permisului auto este format din două probe, una teoretică şi una practică. Deşi cei mai mulţi dintre candidaţi au mari emoţii la proba practică, o parte dintre aceştia nu reuşesc să treacă proba teoretică, care constă în rezolvarea de chestionare auto.

15 ian. 2022, 11:24
Chestionare auto 2022. Topul celor mai grele întrebări, capcanele care te pot face să pierzi examenul

Chestionare auto 2022. Un chestionar este format din 26 de întrebări, iar candidaţii trebuie să răspundă corect la minimum 22 dintre ele pentru a promova proba. Cel mai adesea, cei care pică examenul se plâng că testul auto a avut multe întrebări capcană, care i-au pus în dificultate.

Din 100 de persoane care dau examenul scris, aproximativ 30 de persoane reușesc să treacă de proba teoretică. Deci, vorbim de o rată de 30% în 2018, în timp ce în 2017 rata era de aproximativ 50%. Tragem un semnal de alarmă asupra nivelului de pregătire al candidaților„, spune Rodia Popescu șeful Biroului de Informare Publică a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Citeşte şi Întrebări din chestionarele auto care te pot induce în eroare

Cei mai mulţi dintre candidaţi greşesc şi la întrebări mai simple, dar care au mai multe variante de răspuns corecte sau nici una. Prin urmare, cei de la www.i-drpciv.ro au făcut un top al întrebărilor din chestionarele auto care sunt considerate a fi cele mai dificile:

Viteză trebuie redusă obligatoriu la:
A) trecerile de pietoni;
B) semnalul poliţistului de frontieră;
C) la întâlnirea indicatorului cedează trecerea.

Cu toate că foarte mulţi vor fi tentaţi să bifeze toate răspunsurile corecte, în realitate corecte sunt doar variantele b) şi c), deoarece în cazul trecerilor de pietoni nu ar trebui încetinit decât dacă sunt pietoni angajaţi pe trecere.

Citeşte şi Bacalaureat 2022: Ce autori trebuie studiaţi pentru proba de Limba şi Literatura Română. A fost publicată programa pentru examenul de anul acesta

Situaţiile în care nu se poate circula cu un autoturism sunt:
A) dacă se depăşeşte masa maximă admisă, înscrisă în certificatul de înmatriculare;
B) dacă anvelopele sunt de mărimi şi caracteristici diferite faţă de cele înscrise pe certificat;
C) dacă autovehiculul depăşeşte înălţimea înscrisă în certificatul de înmatriculare.

Nu există nici o restricţie de înălţime în ceea ce priveşte autoturismele, astfel că răspunsurile corecte în acest caz sunt a) şi b).

Care sunt situaţiile în care ar trebui redusă viteza?
A) la trecerea la nivel cu calea ferată curentă cu barieră;
B) la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără barieră;
C) la trecerea la nivel cu calea ferată curentă industrială.

Aceasta este una dintre cele mai dificile întrebări din chestionarele DRPCIV online deoarece majoritatea candidaţilor vor avea tendinţa să considere ca fiind corecte fie toate trei variantele, fie doar b) şi c). În realitatea însă, răspunsul corect este a) deoarece în celelalte situaţii, conducătorii auto au obligaţia de a opri autovehiculul.

Cum se semnalizează faptul că autovehiculul a rămas în pană pe partea carosabilă?
A) prin folosirea luminilor de poziţie;
B) prin instalarea triunghiurilor reflectorizante şi prin folosirea luminilor de avarie;
C) prin purtarea vestei reflectorizante.

În această situaţie, variantele corecte sunt a) şi b), vesta reflectorizantă nefiind obligatorie, însă aceasta are rolul de a oferi siguranţă persoanei care o poartă, mai ales pe timp de noapte.

Ce riscă un conducător auto dacă are defecţiuni grave la mecanismul de direcţie al autovehiculului?A) amendă contravenţionala, reţinerea certificatului de înmatriculare, precum şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule;
B) amendă contravenţionala;
C) amendă contravenţionala şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Adesea, candidaţii considera a fi corectă una dintre ultimele două variante, deoarece nu cred că această problemă este atât de gravă. Răspunsul corect este însă variantă a) deoarece sancţiunile pentru astfel de deficienţe sunt mult mai aspre în realitate.