Brownie cu ciocolată și mascarpone, reţeta pas cu pas. Iată cum se face

Brownie cu ciocolată și mascarpone este un desert pe care trebuie să-l încerci. Această prăjitură îţi va cuceri inima. Se face foarte uşor şi este delicioasă.

15 ian. 2022, 11:00
Brownie cu ciocolată și mascarpone, reţeta pas cu pas. Iată cum se face

Brownie cu ciocolată și mascarpone. Astăzi vă prezentăm un desert pe care este musai să-l încerci. Se face foarte uşor şi este pur şi simplu delicios.

Brownie cu ciocolată și mascarpone. Ingrediente

Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de următoarele ingrediente: 220 grame de unt, 90 grame ciocolata neagră, 210 grame zahăr granulat, 65  grame cacao, 110 grame mascarpone, 3 oua mari la temperatura camerei, 65 grame făină, 2 lingurite de esenţă de vanilie.

Citeşte şi Rețetă delicioasă de ciocolată caldă. Secretul pentru cea mai bună ciocolată caldă făcută în casă

INGREDIENTE GLAZURĂ: 170 grame ciocolată 6 linguri de smântână pentru frișcă 40 grame unt nesărat

MOD DE PREPARARE

În primul rând trebuie să preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți o tavă de 20 cm cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Se topește ciocolata ruptă bucăţi şi untul tăiat cubuleţe pe foc mic la bain-marie sau într-un vas cu fundul gros. După ce s-au topit complet amestecă-le până se omogenizează. Se adaugă cacao şi zahărul şi se amestecă.

Separat, într-un alt vas, se bate cu un tel crema de mascarpone, ouăle și vanilia până când se omogenizează. Adăugați făina și sarea și amestecați bine, potrivit retetepractice.ro. 

Următorul pas este să turnați crema de ciocolată peste cea de mascarpone, apoi turnați compoziția în tava tapetată cu unt sau cu hârtie de copt.

Se lasă la cuptor timp de aproximativ 50 de minute. După ce aţi scos-o din cuptor se lasă să se răcească.

Cât timp se răceşte blatul, puteţi prepara glazura. Într-un vas cu fundul gros se pun bucăţelele mici de ciocolată, unt şi sâmntână şi se amestecă în continuu.

Se toarnă glazura peste prăjitura răcită. După ce s-a întărit glazura, puteţi tăia prăjitura.

Citeşte şi Inovația culinară care a uimit internetul. Cum să prepari creveții, în două mișcări. Gustul este delicios, iar rețeta a devenit virală pe rețelele de socializare!