Chestionarul online, creat de CERCETĂTORI, care îţi spune sigur dacă VEI MURI în următorii CINCI ANI

O serie de cercetători europeni spun că au găsit o metodă inedită prin care să prezică riscul unei persoane de a muri în următorii cinci ani. Tot ce au de făcut cei car vor să afle acest lucru, trebuie să răspundă la un chestionar disponibil online.

04 iun. 2015, 14:26
Chestionarul online, creat de CERCETĂTORI, care îţi spune sigur dacă VEI MURI în următorii CINCI ANI

Astfel, chestionarul Ubble implică o serie de întrebări simple despre diferite obiceiuri ale individului, cum ar fi dacă fumează, informaţii despre istoricul medical, modul în care calcă, însă şi câte maşini deţine, potrivit The Guardian.

Citeşte şi Cercetătorii au aflat în ce an va muri Pământul

În urma răspunsurilor din chestionar, oamenii de ştiinţă spun că pot „prezice” oamenilor între 40 şi 70 de ani care este riscul ca ei să moară în următorii cinci ani, în funcţie de scorul obţinut. Inedit este faptul că acest chestionar a fost deja testat pe 35.000 de pacienţi, iar din rezultatele au avut o acurateţe de 80%.

Mai mult, Ubble este disponibil pe internet şi poate fi completat de oricine cu vârstă cuprinsă între 40-70 de ani. În timp ce pentru femei cel mai mare risc este cancerul, pentru oamenii care nu suferă de boli importante, fumatul este cel mai răspândit factor care le scurtează viaţă.

Citeşte şi Horoscop: Cât de mult vei trăi, în funcţie de zodie

Faptul că oricine poate afla aceste informaţii dintr-un chestionar accesibil online, fără teste în laborator, credem că este un pas uriaş înainte. Sperăm ca aşa să îi ajutăm pe medici să identifice mai simplu pacienţii cu factor de risc ridicat. Sigur că scorul oferit de acest chestionar are şi incertitudini„, a declarat Andrea Ganna, co-autor al chestionariului.