Chick Corea a murit. Legenda jazz-ului era bolnav de o formă rară de cancer

Chick Corea a murit, bolnav de o formă rară de cancer. Artistul avea vâsta de 79 de ani, iar anunțul decesului a fost făcut printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, conform AFP. Compozitor şi pionier al claviaturii electrice şi electronice, Chick Corea a fost, alături de Herbie Hancock şi Keith Jarrett, unul dintre cei mai influenţi pianişti ai secolului al XX-lea.

12 feb. 2021, 13:31
Chick Corea a murit. Legenda jazz-ului era bolnav de o formă rară de cancer

Chick Corea a murit. Artistul a descoperit recent că este bolnav de cancer, conform comunicatului.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor de-a lungul călătoriei mele care au făcut ca focul muzical să se păstreze aprins. Am speranţa că cei care au o idee bună să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi. Nu numai că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci este, de asemenea, mai distractiv”, a scris el într-un mesaj redactat înainte de moartea sa, potrivit comunicatului pregătit de echipa sa.

Citește și: Cătălina Ponor a dezvăluit de ce nu se vaccinează anti-Covid: „Nu am încredere. S-a obținut prea repede vaccinul și nu știm reacțiile, sunt doar presupuneri”

Chick Corea a murit. Născut la 12 iunie 1941 în Chlesea, Massachusetts, Chick Corea, fiul unui trompetist de jazz, a învăţat pianul înainte de a şti să citească, apoi, în jurul vârstei de 11 ani, s-a apucat de baterie. Înscris la Universitatea Columbia din New York după absolvirea liceului, a ajuns la New York în 1959.

Acesta a făcut parte din celebra trupă ˝Miles Davis Band˝ luând parte la legendarele înregistrări ale lui Miles Davis de la sfârșitul anilor ’60, începutul anilor ’70. În anii ’70 și-a format propriul grup de jazz ˝Return to Forever˝, grup cu care a continuat să exploreze sonoritățile fusion. În anii 80′ și ’90 a avut numeroase alte colaborări explorând variate stiluri musicale.

Un artist de 29 de ani a fost găsit mort într-o baltă de sânge, în apropierea casei

Rapper-ul sud-coreean Iron, personalitate artistică foarte cunoscută în ţara sa, a fost găsit mort luni dimineaţa, în apropierea locuinţei sale din Seul. Rapperul Iron, care era cunoscut la nivel naţional şi pentru faptul de a fi fost finalist la reality-showul „Show Me The Money 3”, a fost găsit mort în curtea complexului rezidenţial unde locuia în Seul.

Potrivit unui raport al poliției, Iron a fost găsit de un paznic, așezat pe un pat de flori şi sângerând abundent. Deascoperirea a fost făcută luni dimineaţa, în jurul orei locale, 10:25 – ora 03.25, ora României. Artistul a fost dus la un spital din apropiere, dar a fost declarat mort, cupă cum scrie allkpop.com.