Chile, prima finalistă la Copa America. La Roja este în faţa unui moment istoric VIDEO

Reprezentativa statului Chile, La Roja, s-a calificat luni noapte în finala competiţiei de fotbal Copa America 2015, a cărei gazdă este, după ce a învins selecţionata Peru cu scorul de 2-1 (1-0), luni, la Santiago. Chile nu a câştigat niciodată Copa America.

30 iun. 2015, 08:14
Chile, prima finalistă la Copa America. La Roja este în faţa unui moment istoric VIDEO

Chile va juca în finala de sâmbătă de la Santiago, cu învingătoarea dintre Argentina și Paraguay, dar a obținut biletul pentru ultimul act nu fără emoții, deși Peru a jucat cea mai mare parte a timpului în zece oameni.

Chile, naţională antrenată de argentinianul Jorge Sampaoli este aproape de a intra în istorie, după patru finale pierdute de la înființarea competiției, în 1916. Chile a impresionat de la debutul turneului, obținând patru victorii din cinci meciuri, marcând 13 goluri.

Citeşte şi Brazilia, învinsă la Copa America. Neymar a sărit la bătaie şi a fost eliminat VIDEO

Chile a deschis scorul cu trei minute înainte de pauză, Eduardo Vargas l-a învins pe portarul Gallese. Oaspeții au abordat repriza secundă cu multă agresivitate și egalitatea a venit în minutul 60, pe o contră rapidă, Gary Medel, aflat în duel cu Andre Carrillo, trimițând în propria poartă mingea centrată de Christian Ramos. Chile a avut nevoie de doar patru minute pentru a reveni la cârma jocului, după un șut de la circa 20 de metri expediat de acelaşi Vargas, care l-a surprins pe Gallese (64).

Argentina-Paraguay, cealaltă semifinală, se joacă marţi noapte, de la ora 02.30.

Click aici pentru a vedea golul decisiv din Chile-Peru, marcat de Vargas