Chiliman: Adeziunea lui Klaus Johannis la PNL, un câştig incontestabil

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, salută opţiunea primarului Sibiului, Klaus Johannis, de a se alătura PNL.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 13:51
Chiliman: Adeziunea lui Klaus Johannis la PNL, un câştig incontestabil

„Adeziunea domnului primar Klaus Johannis la Partidul Naţional Liberal reprezintă, pentru partidul nostru, un câştig incontestabil de competenţă, seriozitate şi verticalitate. Ţinând cont de această realitate, consider că este de datoria mea să salut opţiunea domnului primar Klaus Iohannis de a ni se alătura”, arată Chiliman într-o declaraţie remisă, miercuri, agenţiei Mediafax.

„Îi urez domnului Klaus Johannis bun venit în rândurile noastre şi îmi exprim convingerea că vom colabora cu succes în promovarea principiilor, valorilor şi proiectelor liberale pentru România, indiferent de conjunctura politică în care evoluăm noi şi Partidul Naţional Liberal”, mai declară Andrei Chiliman.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

„Aceasta invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, că primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va înscrie în PNL, ceea ce „nu ar ar avea efect” asupra mandatului acestuia de primar.

Klaus Johannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.