Chiliman s-a autosuspendat din funcţiile în PNL. Viceprimarul Vasile Moţoc îi preia atribuţiile la primărie

Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1 al Capitalei, a anunţat, joi, pe Facebook, că s-a autosuspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din funcţia de copreşedinte al filialei PNL sector 1, pentru a nu afecta imaginea partidului. În acest timp, Primăria sectorului 1 a transmis joi că activitatea administrației locale se desfășoară în condiții normale, fără să fie afectată de ancheta organelor judiciare, atribuțiile primarului Andrei Chiliman, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție, fiind preluate temporar de viceprimarul Vasile Moțoc.

25 iun. 2015, 14:58

„M-am autosuspendat atât din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, cât şi din funcţia de copreşedinte al filialei PNL Sectorul 1. Decizia mea este dictată de dorinţa ca implicarea mea într-un dosar penal să nu afecteze imaginea Partidului Naţional Liberal, dar şi de convingerea că decenţa şi bunul-simţ trebuie să guverneze viaţa publică şi comportamentul politicienilor.

Am încredere în Justiţie, am convingerea că voi beneficia de un proces echitabil şi îmi voi susţine dreptatea în faţa procurorilor şi a judecătorilor. Dreptatea se dezbate în faţa magistraţilor, şi nu pe ecranul televizorului”, afirmă Chiliman.

Andrei Chiliman este suspendat şi din funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, fiind cercetat sub control judiciar pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

Citeşte şi: Andrei Chiliman rămâne cu control judiciar

Puși sub acuzare în același dosar sunt Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local).

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme, scrie Agerpres.