Chiliman şi Vosganian, lăudaţi de PDL. Democrat-liberalii îi curtează pe nemulţumiţii din PNL

Oricând PDL este dispus să colaboreze cu PNL pentru scoaterea României din criză, dar nu sub conducerea lui Crin Antonescu. Declaraţia îi aparţine senatorului PDL Radu F. Alexandru, care a numit Partidul Naţional Liberal condus de Antonescu srept "un partid captiv".

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 13:40

Mai mult, Radu F. Alexandru i-a lăudat pe nemulţumiţii din PNL, precum Vlad Moisescu şi Andrei Chiliman, recent îndepărtaţi din structurile de conducere ale liberalilor.

Este o declaraţie pe care liderii PDL au făcut-o nu odată, arătând disponiblitatea recuperarii PNL într-o construcţie pe dreapta (…) Nu pot să nu recunosc că domnul Andrei Chiliman, dincolo de performanţele ca primar al sectorului 1, este unul din cei mai autentici liberali din PNL„, a declarat Radu F. Alexandru, vicepreşedinte al PDL.

Şi despre senatorul Varujan Vosganian democrat-liberalul are cuvinte laudative. Spune că este un om de cea mai bună calitate, întrutotul frecventabil. Asta după ce şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit despre o cooperare PDL-PNL, dar sub o altă conducere.

Co-preşedintele Alianţei România Dreaptă a spus miercuri că, la nivel local, în foarte multe dintre organizaţiile alianţei „există disponibilitate pentru alianţe în afara ARD”.

Întrebat cu cine şi-ar dori să se alieze ARD, Ungureanu a răspuns că în acest moment singurul partid la care se gândeşte este PNL, dar nu cu actuala conducere.

„Mă gândesc foarte serios la felul în care am putea închega o cooperare politică cu Partidul Naţional Liberal. Mai departe, fantezia mea în momentul acesta nu merge”, a spus Ungureanu.

Fostul premier a adăugat că, în opinia sa, „PNL ar trebui să fie legitim interesat de a-şi ocupa locul în jumătatea de centru dreapta a spectrului politic românesc”, dar că nu crede că acest lucru este posibil „având în frunte actuala compoziţie în care intră preşedintele Antonescu, domnul Fenechiu şi alţii aidoma”.

În acest context, Ungureanu a spus că PNL „are mulţi militanţi de valoare, oameni care cred neabătut în dreapta liberală şi care încep să-şi dea seama de enorma manipulare la care au fost supuşi”.

Ungureanu a apreciat, de asemenea, că mişcările „aşa-zis tactice din ultimele zile” ale PNL „camuflate sub expresia de pragmatică politică din ultimele zile arată „cât de mare e diferenţa între ce gândeşte conducerea Partidului Naţional Liberal că ar trebui făcut şi ce gândesc unii dintre liberalii care au ocupat funcţii importante în statul român că ar trebui făcut.