Chin dublu pentru bolnavii de cancer

Dincolo de suferinţa provocată de boală, bolnavii de cancer din România se luptă şi cu neputinţa autorităţilor în privinţa administrării tratamentului. Se simt condamnaţi la moarte de un sistem incapabil să-i susţină şi, oricât de rău ar suna, aşteaptă să le moară colegii de suferinţă pentru a-şi putea primi tratamentul.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 10:00
Chin dublu pentru bolnavii de cancer

Două mii de bolnavi de cancer sunt înscrişi pe listele de aşteptare la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Unii dintre ei ajung să îşi primească tratamentul abia după moartea altora şi pot aştepta chiar şi un an pentru a primi tratamentul de care au nevoie.

Resursele bugetare sunt insuficiente pentru numărul mare de bolnavi, se apără autorităţile.

După ce o persoană este diagnosticată cu cancer, ea e trecută pe lista de aşteptare pentru tratament. Pot trece luni de zile până le sunt alocate medicamentele necesare, iar bolnavii spun spun că se simt pur şi simplu condamnaţi la moarte.

Din spitale lipsesc tratamentele accesibile ca preţ. Recent, Ministerul Sănătăţii a încheiat un protocol cu două firme româneşti care vor aduce tratament ieftin pentru în spitalele din România.