China a construit un nou spital pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Lucrările au durat doar ŞASE zile

Muncitorii dintr-un oraș chinez aflat la graniță cu Rusia au transformat o clădire de 13 etaje într-un spital pentru pacienții infectați cu coronavirus în doar șase zile, după ce Beijingul se confruntă cu un nou val de infectări în extremitatea nordică.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 13:36

Rusia a devenit principala sursă a cazurilor de infectare cu coronavirus, potrivit presei chineze. Majoritatea persoanelor infectate sunt cetățeni chinezi care au afaceri în Rusia.

Citește și: PANDEMIE CORONAVIURUS: Peste 112.000 de morţi în întreaga lume

Noul spital construit în doar șase zile dispune de 580 de paturi și este situat în Suifenhe, un oraș care împarte o frontieră de 27 de kilometri cu Rusia.

Cazurile importante și pacienții asimptomatici au devenit principala preocupare a Chinei, după ce măsurile draconice impuse de autorități au reușit să reducă rata globală a infecției. Suifenhe are 243 de cazuri de infecție cu coronavirus. Peste 100 de persoane au fost testate pozitiv, deși nu aveau niciun simptom al virusului. Sosirile recente din Rusia reprezintă aproape jumătate din aceste cazuri.

Construirea spitalului destinat special pentru persoanele infectate cu coronavirus a început pe 6 aprilie și a fost finalizat, în mare parte, pe 11 aprilie. Nouă dintre cele 13 etaje ale spitalului vor fi dedicate tratării pacienților cu coronavirus fără simptone, a informat duminică postul de televiziune centrală din China.

China a înregistrat 82.249 de cazuri și 3.341 de decese provocate de coronavirus. În timp ce 1.077 de persoane suspecte sau asimptomatice au fost plasate sub izolare și monitorizare. Pentru majoritatea oamenilor, coronavirusul provoacă simptome ușoare sau moderate, cum ar fi febra și tusea care trec în două-trei săptămâni.