China a interzis vânzarea şi consumul de animale sălbatice. Decizia luată pe fondul epidemiei de coronavirus

Autorităţile din China au interzis, luni, "complet" comerţul şi consumul de animale sălbatice. Decizia oficialilor chinezi e suspectată că ar avea legătură cu propagarea noului coronavirus.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 13:55
China a interzis vânzarea şi consumul de animale sălbatice. Decizia luată pe fondul epidemiei de coronavirus

Comitetul permanent al Parlamentului chinez s-a întrunit luni și a hotărât „interzicerea completă” a comerțului de animale sălbatice, „abolirea prostului obicei de a consuma prea multe animale sălbatice și protejarea eficientă a sănătății și vieții populației”, a anunțat televiziunea de stat CCTV, citată de AFP.

Pentru a încerca să oprească propagarea epidemiei de pneumonie virală care ar fi plecat dintr-o piaţă de animale sălbatice pentru consumul uman, China a adoptat la finalul lui ianuarie o directivă care interzicea temporar acest comerț, „până la finalul situației epidemice naționale”, notează Hotnews.

Comerţul cu animale sălbatice a fost interzis şi în timpul epidemiei SARS, în 2002-2003. Specialiştii spun că este vorba despre un coronavirus care s-a transmis tot prin consumul de animale sălbatice. Ulterior, acesta a fost reluat rapid.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor au acuzat China că tolerează comerţul ascuns de animale exotice folosite pentru bucătăria şi medicina tradiţională.

Epidemia de coronavirus a subliniat „problema importantă a consumului excesiv de animale sălbatice și marile pericole ascunse pentru sănătatea și securitatea publică”, a adăugat televiziunea națională chineză.

Potrivit specialiştilor chinezi, virusul a apărut într-o piaţă din Wuhan, unde erau vândute animale sălbatice pentru consumul uman.

Coronavirusul a ucis deja 2.600 de oameni în China şi aproape 30 în alte ţări ale lumii. 

Citeşte şi: Coronavirus infectează Europa: euro va pica, dolarul poate ajunge mai prețios ca aurul. Cum faci să îți protejezi economiile – ANALIZĂ