China a lansat un tren care atinge viteze de 620 de kilometri pe oră. Imagini cu interiorul prototipului

China a lansat un prototip al unui tren de viteză foarte mare, ce poate atinge chiar și 620 de kilometri pe oră.

18 ian. 2021, 16:42

China a lansat un prototip al unui tren de viteză foarte mare, ce poate atinge chiar și 620 de kilometri pe oră.

Trenul Maglev a fost testat de curând și lansarea lui face parte din planul chinezilor de a asigura transport rapid în marile orașe.

Pentru a funcționa are nevoie de energie la temperatură înaltă. Trenul e foarte elegant, are o lungime de 21 de metri. Cercetătorii au construit și 165 de metri de cale ferată pentru a face o demonstrație publică cu trenul.

Chinezii au dezvăluit că acest prototip ar putea deveni chiar mai rapid decât avionul, inclusiv pe distanțe de peste 1.000 de kilometri, conform CNN.

Vicepreședintele Universității Southwest Jiaotong, profesorul He Chuan, unul dintre cei care au lucrat la acest prototip, a spus că trenul ar putea deveni operațional în aproximativ 3-10 ani.

China găzduiește cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care se întinde pe mai mult de 37.000 de kilometri, și cel mai rapid tren care operează comercial, Shanghai Maglev. Primul tren Maglev de mare viteză al țării a început să funcționeze încă din 2003. Cu o viteză maximă de 431 km pe oră, trenul leagă Aeroportul Pudong și Drumul Longyang din partea de est a Shanghaiului.

China e dornică să aducă îmbunătățiri infrastructurii înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, care vor avea loc la Beijing.

Pe vremea aceasta a anului trecut, China a dezvăluit o nouă linie ferată de mare viteză, ce poate atinge 174 de kilometri și care leagă Beijingul de orașul-gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, Zhangjiakou, reducând timpul de călătorie între cele două de la 3 ore la 47 de minute.

Citește și Un bărbat a locuit timp de trei luni într-un aeroport, de teama coronavirusului

Citește și China se pregăteşte de un nou val de Covid şi a construit un spital nou în doar cinci zile