China se pregăteşte de un nou val de Covid şi a construit un spital nou în doar cinci zile

Autorităţile chineze au ţinut sub control, în mare parte, epidemia de coronavirus, care a fost detectat pentur prima oară în Wuhan la sfârşitul anului 2019, dar din decembrie se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri.

17 ian. 2021, 16:09
China se pregăteşte de un nou val de Covid şi a construit un spital nou în doar cinci zile

China a terminat sâmbătă de construit un spital cu 1.500 locuri pentru pacienții Covid-19 după ce numărul infecțiilor a crescut, iar guvernul a spus că este din ce în ce mai greu să controleze situația, dând vina pe contagieri pe bunurile și pe oamenii din străinătate, relatează Associated Press.

Spitalul este unul dintr-un total de șase construite cu un număr total de 6.500 de locuri construite în Nangong, sudul Beijingului, din provincia Hebei.

China a controlat în mare coronavirusul care a fost detectat pentru prima oară în Wuhan la sfârșitul anului 2019, dar din decembrie se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri.

Un total de 645 de persoane sunt tratate în Nangong și în capitala regiunii Hebei, Shijiazhuang.

Un spital cu 3.000 de locuri se află în construcție în Shijiazhuang.

Ultimele infecții se răspândesc neobișnuit de repede, au spus autoritățile sanitare.

”Este greu de gestionat”, au adăugat acestea care dau vina ”tulburările de management” și ”protecția inadecvată a muncitorilor” implicați în importuri.

”Toate sunt importate din străinătate”, au subliniat acestea.

La nivel național, autoritățile sanitare au raportat 130 de noi cazuri confirmate în 24 de ore, dintre care 90 erau în regiunea Hebei, până la miezul nopții.

Sâmbătă, guvernul de la Hebei a raportat 32 alte cazuri de la miezul nopții.

China a plasat în carantină forţată 20.000 de locuitori din zone rurale

Aceştia formau un focar de Covid-19, potrivit presei de stat. Autorităţile chineze au anunţat vineri un număr de bolnavi fără precedent din martie – 144 de cazuri, relatează AFP.

În comparaţie cu Europa sau Statele Unite, acest număr este extrem de mic. Însă nivelul îmbolnăvirilor de covid-19 nu a mai fost aşa de mare în China de la 2 martie 2020.

Majoritatea acestor cazuri au fost înregistrate în Hebei (nord), o provincie care înconjoară Beijingul şi în care 22 de milioane de persoane au fost deja supuse unei forme de izolare. Această mică intensificare a îmbolnăvirilor pare să fie rezultatul unei circulaţii a virusului în zonele rurale de lângă unele oraşe mari, mai ales la Shijiazhuang, capitala provinciei şi epicentrul focarului.

Peste 20.000 de locuitori ai satelor din împrejurimi au fost plasaţi în carantină – în locuri prevăzute de către autorităţi -, a anunţat postul public de televiziune CCTV.

Citeşte şi: Regele Suediei s-a vaccinat. Carl Gustaf a fost comparat cu președintele României: ”Close, but not Klaus enough”

 


loading...