China, devastată de un taifun castrofal. Dezastrul natural a spulberat orașul Shanghai. Imagini apocaliptice VIDEO

China a fost devastată de un taifun îngrozitor care a spulberat totul în calea sa. Una dintre zonele afectate a fost chiar orașul Shanghai, cea mai mare metropolă a țării.

26 iul. 2021, 11:15
China, devastată de un taifun castrofal. Dezastrul natural a spulberat orașul Shanghai. Imagini apocaliptice VIDEO

China a fost devastată de un nou dezastru natural, un taifun, care a lovit inclusiv orașul Shanghai, cea mai mare metropolă a Chinei. Furtuna tropicală a lovit cu rafale de aproape 140 de kilometri pe oră și ploi abundente.
Două dintre cele mai mari aeroporturi din lume, care se află în China, și-au anulat toate zborurile, iar traficul feroviar a fost întrerupt.

Autoritățile au interzis activitățile în aer liber.

Orașele sunt complet acoperite de apele învolburate ale taifunului, iar vântul puternic spulberă orice îi stă în cale. Oamenii sunt disperați și încearcă să facă față acestui dezastru.

Localitățile cu ieșire la ocean se află sub tirania valurilor, care lovesc cu o forță incredibilă clădirile aflate în zona țărmului, relatează Digi24. 

Inundaţii cum se văd o dată la 1.000 de ani

Aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate în Zhengzhou, unde transportul feroviar şi rutier a fost perturbat, în timp ce apa din zona barajelor şi a lacurilor de acumulare a atins niveluri periculoase. Cel puţin 25 de persoane au murit în urma ploilor torenţiale, urmate de inundaţii, care au afectat provincia începând din weekend, alte şapte fiind date dispărute, au anunţat autorităţile, miercuri, într-o conferinţă de presă.

De sâmbătă până marţi, o cantitate de 617,1 mm de ploaie a căzut în Zhengzhou, aproape echivalentă cu media anuală, de 640,8 mm. Nivelul de precipitaţii din cele trei zile este observat doar “o dată la o mie de ani”, au spus meteorologii, citaţi de Reuters.

Numeroase servicii feroviare au fost suspendate în provincia Henan, cu o populaţie de circa 100 de milioane. Mai multe autostrăzi au fost închise şi numeroase zboruri au suferit întârzieri sau au fost anulate, dinj cauza acestor inundaţii. De asemenea, căi rutiere din peste zece oraşe ale provinciei au fost inundate. “Eforturile de prevenire a inundaţiilor au devenit foarte dificile”, a spus preşedintele Xi Jinping într-o declaraţie difuzată de televiziunea de stat. Şcoli şi spitale au fost inundate, iar numeroase persoane s-au adăpostit în biblioteci, săli de cinematograf