China: EXPLOZIE URIAŞĂ la un depozit chimic. Nu sunt informaţii despre numărul eventualelor victime FOTO şi VIDEO

Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2016 08:58 // Actualizat: Vineri, 22 Aprilie 2016 11:30 // Sursa: romaniatv.net

O explozie puternică, urmată de un incendiu, s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de materiale chimice din provincia Jingjiang, din estul Chinei.

Un nor negru de fum s-a degajat în urma incendiului, înalt de mai multe sute de metri. Complexul respectiv serveşte ca un depozit de substanţe chimice, dar are şi 42 de rezervoare pentru procesarea petrolului.

Deocamdată nu sunt informaţii despre eventuale victime - morţi şi răniţi, iar la locul accidentului sunt prezente multe echipe de salvare, precum şi efective de pompieri.

Alarma de incendiu s-a dat imediat, atât la depozit, cât şi în satele învecinate cu acest obiectiv. Complexul aparţine companiei Jiangsu Deqiao Storage Co., Ltd. Depozitul adăposteşte rezervoare de benzină, motorină şi substanţe chimice.

Încă două explozii de mai mică intensitate s-au produs după aproximativ o oră de la explozia iniţială.

Echipele de intervenţie de urgenţă au declarat că explozia a fost declanşată de două canistre de benzină, din care substanţa chimică s-a scurs şi a aprins două dintre rezervoarele de prelucrare a petrolului, informează Modern Express.

Martorii oculari au povestit că, în zonă, se simţea un miros putzernic de substanţe chimice în jurul depozitului. Ei au mai spus că incendiul a cuprins două rezervoare cu petrol, iar alte două rezervoare au ars complet.

Un incendiu catastrofal s-a produs în august, 2015, la un depozit de produse chimice din Tianjin (nord-estul Chinei). Peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acelui incendiu şi a urnor explozii succesive provocate de acesta, iar aproximativ 800 au fost rănite. După această tragedie s-au înregistrat niveluri crescute de cianură în zona afectată de incendiu.

 

  

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 11:57
...s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de materiale chimice din provincia Jingjiang, din estul Chinei. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
22 apr 09:28
... O explozie puternică, urmată de un incendiu, s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de...
22 apr 09:18
...urmată de un incendiu, s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de materiale chimice din provincia Jingjiang, din estul Chinei. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
22 apr 09:18
... O explozie puternică, urmată de un incendiu, s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de...
22 apr 09:11
...urmată de un incendiu, s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de materiale chimice din provincia Jingjiang, din estul Chinei. Citește mai departe… ...
22 apr 09:07
...urmată de un incendiu, s-a produs, vineri, la un depozit-uzină de materiale chimice din provincia Jingjiang, din estul Chinei. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H