China începe să-şi revină din şocul provocat de coronavirus. Ce măsuri inedite au luat companiile care şi-au reînceput activitatea

Companiile din China încep să îşi reia activitatea, în contextul în care coronavirusul a îngheţat ţara, economia şi multe dintre fluxurile de mărfuri la nivel global. Acum, companiile caută moduri în care îşi pot relua activitatea fără a declanşa un nou val de infecţii.

11 mart. 2020, 12:19
China începe să-şi revină din şocul provocat de coronavirus. Ce măsuri inedite au luat companiile care şi-au reînceput activitatea

Companiile chinezeşti dau tonul la reluarea activităţii economice la nivel global, deşi starea generală în China rămâne una de precauţie. Potrivit publicaţiei Financial Times, angajaţilor li se ia temperatura de mai multe ori pe zi, trebuie să poarte măşti pe faţă toată ziua şi sunt sfătuiţi să nu utilizeze transportul public în comun. Cele mai multe companii îşi cheamă doar jumătate din angajaţi la birou, sau chiar mai puţini.

Ca măsuri de prevenţie, spre exemplu, la birourile gigantului chinezesc de ride-hailing Didi Chuxing, podelele liftului au fost împărţite în mai multe pătrăţele, fiecare pătrat având desenat în el imaginea unor tălpi. Ideea este menită pentru ca angajaţii să păstreze o anumită distanţă între ei în lift. Mai mult, birourile sunt rearanjate întrucât să se menţină o distanţă de cel puţin un metru între angajaţi.

Citeşte şi Pacienţii reclamă centrul de carantină din Bihor: „Nu a fost dezinfectat înainte, paturile miros a urină, nu a venit niciun medic”

Chiar şi companiile care nu sunt din zona de tehnologie au instituit astfel de protocoale. Grupul Sinochem, cu activităţi în petrochimie, a trimis unele echipe să lucreze de acasă şi a spus că angajaţii vor veni la birou prin rotaţie. La sediul central din Beijing, mâncarea pentru angajaţi îi este trimisă fiecărui angajat la birou în mod individual, astfel încât fiecare să mănânce singur.

Indicaţiile primite de companii presupun să nu ţii mai mult de 50% din angajaţi la birou în acelaşi timp şi menţinerea unui spaţiu de un metru între angajaţi.